PORTRET Vasluianul Ciprian Ilisei: „Offroad-ul este pentru oameni responsabili“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul iubeşte să învingă obstacolele indiferent de natura lor. Îi place riscul, dar pe şosele este un şofer foarte prudent.

Pasiunea pentru maşini o are de mic, iar la cinci zile după ce a împlinit 18 ani avea deja permisul de conducere în buzunar. Gustul pentru şofat pe teren accidentat l-a prins rapid şi uşor, în mare parte datorită unui alt pasionat al acestui sport din Vaslui, inginerul Neculai Panainte. „Domnul inginer, fiind mai în vârstă, mă tot suna să îl ajut când se împotmolea cu maşina. Tot ducându-mă după el, eu mai făceam şi alte trasee şi astfel a ajuns să îmi placă acest sport“, a povestit Ciprian Ilisei.


„Offroad-ul, din punctul meu de vedere, îţi dă o senzaţie mai aparte faţă de celelalte sporturi motorizate. Admiri natura, îţi dă senzaţia de libertate în pădure. Stresul, zgomotul dispar şi liniştea pe care ţi-o oferă pădurea nu se compară cu nimic“, a mai adăugat Ciprian.


„Trebuie să fii responsabil şi să iubeşti natura“


Ciprian Ilisei a înfiinţat Clubul Offroad Vaslui în urmă cu un an, împreună cu Mihai Volocaru şi cumnatul său, Alexandru Iacob. Abia în acest an a reuşit să obţină toate actele şi să intre practic în legalitate, fiind afiliat federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi Federaţiei Române de Offroad. „La această dată avem în jur de 20 de membri în tot judeţul. Offroad-ul este o pasiune foarte scumpă şi, consider eu, este o pasiune pentru oameni responsabili. Mergem în pădure, nu tăiem copaci, nu deranjăm fauna, nu alergăm după vânat. Practic, o condiţie de bază pentru a fi membru în clubul nostru este să iubeşti natura“, a spus tânărul.


El a adăugat că anul viitor intenţionează să organizeze o acţiune de curăţare a pădurilor din zona Vasluiului şi a Bârladului. Tot anul viitor doreşte să înscrie Vasluiul în calendarul competiţional naţional de offroad. „Noi am participat până acum la doar patru curse, la Iaşi, iar la a doua participare am obţinut locul II la categoaria ATV-uri. Vrem ca, în 2012, să organizăm în colaborare cu colegii de la Clubul Offroad Iaşi, un concurs şi la Vaslui. Vom avea nevoie de sprijinul lor pentru că au multă experienţă în acest domeniu“, a precizat Ciprian Ilisei.


A salvat o ambulanţă împotmolită


Tot în categoria planurilor de viitor, tânărul intenţionează să întărească parteneriatul cu autorităţile locale. Un episod s-a consumat iarna trecută, când Ciprian Ilisei, alături de Eugen Miron şi Neculai Panainte, i-a ajutat pe pompieri şi ambulanţieri să ajungă în localitatea Bahnari, pentru a prelua un pacient.
„Din cauza zăpezii, ambulanţa rămăsese împotmolită la Bahnari. A fost chemat un echipaj de pompieri să îi ajute pe medici, însă şi ei au rămas împotmoliţi. Atunci ni s-a solicitat ajutorul şi cu maşinile noastre am reuşit să ajungem la destinaţie. Din păcate, succesul a fost doar pe jumătate, pentru că persoana pentru care fusese făcut apelul de urgenţă murise deja“, a încheiat Ciprian.

întrebări şi răspunsuri

Ce maşină ai condus pentru prima dată?
La început am avut o Dacia Break, însă luam maşina tatălui meu, un Opel Frontera, cu care fugeam în pădure. Acum conduc Mercedes clasa G, achiziţionat anul acesta. Maşina este din 1988 şi are  un motor Disel de 2.500 pe care o să trebuiască să îl schimb în scurt timp pentru că vreau ceva mai puternic.
Cu ce este mai periculos, cu ATV-ul sau cu maşina?
Cu ATV-ul este mai uşor. Doamne fereşte dacă se întâmplă ceva, sari de pe el şi îl laşi. Riscurile de accidente sunt mai mari cu maşina. Dintr-o prostie, m-am răsturnat o dată cu maşina în pădure, însă din fericire nu am păţit nimic nici eu şi nici copilotul.

ce-i place
Lui Ciprian îi place să petreacă cât mai mult timp împreună cu cei doi copii, dar şi să fie înconjurat de electronice de ultimă generaţie. „Îmi plac foarte mult gadgeturile“, a mărturisit Ciprian.

ce nu-i place
„Nu-mi plac stresul şi agitaţia şi nu mă dau în vânt după mersul la cumpărături. Sunt puţine lucruri care nu-mi plac“, a spus Ciprian Ilisei.

profil
născut. 6 mai 1981, Vaslui.
studii. A aboslvit Facultatea de Construcţii, Universitatea „Gh. Asachi“ Iaşi, promoţia 2005.
familie. Este căsătorit şi are doi copii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite