PORTRET VASLUI Loredana Pălimaru a impresionat-o pe Paula Seling cu vocea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Pălimaru
Loredana Pălimaru

Adolescenta se poate lăuda cu un glas de invidiat, care i-a dat gata pe membrii juriului de la emisiunea „X-Factor“.

A început să deprindă tainele muzicii când era în clasa a IV-a. Atunci a primit cadou de la un prieten o orgă. Totul a început ca o joacă pentru ea, dar după câţiva ani talentul şi-a spus cuvântul. „Îmi doream nespus să cânt la pian, şi asta după ce l-am auzit cântând pe unul din prietenii mei. Atunci mi-am zis că vreau şi eu să învăţ să cânt la acest instrument“, îşi aminteşte tânăra solistă.


Fascinată de Celine Dion


Văzând înclinaţia ei pentru muzică, părinţii au decis să o înscrie la Palatul Copiilor din Vaslui, la cercul de muzică uşoară. Aşa a ajuns pe mâinile profesorului Alin Bulboacă, de la care a luat lecţii de pian. După doi ani de exersat la pian, Loredana s-a ambiţionat să încerce să cânte şi cu vocea. „Exersam acasă, ca orice copil, în faţa oglinzii, cu un spray în loc de microfon. Eram fascinată şi îndrăgostită de vocea lui Celine Dion şi îi fredonam întruna piesa «My Heart Will Go On»“, mai povesteşte Loredana. „Era atât de ambiţioasă încât am decis să o ajut să lucreze şi cu vocea, deşi, sincer spunând, nu am avut încredere în calităţile ei vocale. Timpul însă mi-a demonstrat că m-am înşelat şi sunt convins că va ajunge o mare solistă“, o laudă şi profesorul Alin Bulboacă.


În 2008 a câştigat primul concurs


Loredana a început să aibă tot mai multe apariţii pe scenă ca solist vocal. Calităţile şi talentul ei l-au determinat pe profesorul său să o înscrie la concursuri şi festivaluri de muzică uşoară. În paralel, adolescenta cânta la orgă în trupa formată la cercul de muzică. În 2008, tânăra artistă a reuşit să câştige primul ei mare premiu din carieră, la concursul naţional de muzică uşoară „Batca“. Competiţia s-a desfăşurat la Drăgăşani.

„Ţin minte că am avut un mare ghinion la acel concurs. La niciun minut după ce am început să cânt, mi s-a oprit microfonul. În acel moment, m-am speriat şi îmi venea să plâng crezând că am ratat totul, dar de fapt se terminaseră bateriile. Am reluat piesa şi am cântat-o cât am putut de bine, iar la final juriul mi-a acordat marele premiu, în ciuda acelui incident“, a mai spus adolescenta.


Şi-a încercat norocul la „X-Factor“


Încurajată de profesori, de rude şi de prieteni, Loredana a decis să îşi încerce norocul la un nivel şi mai înalt şi s-a înscris la show-ul de televiziune „X-Factor“.
„Totul a plecat dintr-o joacă. O prietenă mă tot bătea la cap să mă înscriu şi eu. Deşi nu eram total hotărâtă, în timpul unei ore de fizică pe care nu am mai făcut-o, m-am înscris la emisiune prin intermediul internetului“, mărturiseşte Loredana. A mers alături de mama ei la Iaşi, la preselecţii, pe care le-a trecut cu brio. În următoarea etapă, cea de la Bucureşti, Loredana a impresionat juriul, mai ales pe Paula Seling, care i-a apreciat calităţile vocale.

„Am cântat piesa Mihaelei Runceanu «De-ar fi să vii». Reacţia publicului m-a făcut să tremur de emoţie. Toată lumea a rămas impresionată şi m-a aplaudat la scenă deschisă. Pot spune că a fost cel mai fericit moment din viaţa mea, mai ales că juriul mi-a acordat cei trei de «Da», iar Paula Seling a avut numai cuvinte de laudă la adresa mea“, a încheiat Loredana.

întrebări şi răspunsuri


Ai vreun idol, vreun model în muzică?


Îmi place foarte mult Lara Fabian. Este solista mea preferată, deoarece felul în care interpretează piesele, dar mai ales dificultatea lor, sunt doar două dintre motivele care m-au făcut să mă îndrăgostesc de muzica ei.


Cât de departe vrei să ajungi în muzică?
Ca orice tânăr, visez să ajung cât mai sus. Ştiu că e foarte greu, că trebuie să muncesc mult şi să mă sacrific, dar îmi doresc nespus să fac o carieră în muzică. Cred în acest vis deoarece atât familia, cât şi profesorii mei au încredere în mine şi mă încurajează.

ce-i place


 „Îmi place să mă distrez. Asta nu înseamnă că frecventez cluburile, în schimb petrec foarte mult timp cu prietenele mele. Sunt o fire optimistă şi tocmai de aceea îmi place să fac lumea să zâmbească. Mă doare când văd chipuri triste şi încerc, pe cât posibil, să-i fac pe oameni să uite de necazuri“, a spus Loredana.

ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii mincinoşi. Eu nu concept o situaţie în care cineva minte. De asemenea, urăsc persoanele care câştigă ceva pe nedrept sau care au ajuns într-o funcţie folosindu-se de pile şi relaţii“, a adăugat artista.

profil
născută. 20 octombrie 1993, la Vaslui.
studii. Este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Anghel Rugină“ din Vaslui, la matematică-informatică.
familie. Mai are o soră.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite