Oprit la graniţă pentru că avea numere false la maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Albiţa
Vama Albiţa

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa un cetăţean român care încerca să scoată ilegal din ţară un autoturism utilizând numere de înmatriculare false.

Vitalie N., în vârstă de 38 ani, aflat la volanul unui autoturism Hyundai Sonata, înmatriculat în Franţa, s-a prezentat sâmbătă dimineaţă în Vama Albiţa, intenţionând să părăsească ţara cu destinaţia republica Moldova. „ În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, s-a constatat faptul că autoturismul respectiv figurează înmatriculat în România, având număr de înmatriculare provizoriu, valabil până la 24.12.2011, în baza autorizaţiei de circulaţie provizorie eliberataă de către Formaţiunea Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş, pe numele unui cetăţean român. În legătură cu cele constatate, Vitalie N. a declarat că sâmbătă, 26 noiembrie, la rugămintea unei rude care a achiziţionat respectivul autoturism s-a deplasat în localitatea Piteşti, de unde a preluat autoturismul pentru a-l transporta în Republoca Moldova", a spus Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

 Potrivit anchetatorilor, bărbatul a condus autoturismul de la Piteşti până la intrarea în Vama Albiţa, iar în dreptul staţiei Petrom acesta a schimbat plăcuţele de înmatriculare, ataşând la autoturism numere de înmatriculare din Franţa, după ce a fost informat telefonic de către o cunoştinţă că nu poate ieşi din România cu numerele de înmatriculare provizorii. „ Poliţiştii de frontieră au întocmit  persoanei în cauză un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale", a mai declarat Irinia Mirică-Gheucă.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite