Omagiu adus mareșalului "Constantin Prezan"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omagiu adus mareșalului "Constantin Prezan"
Omagiu adus mareșalului "Constantin Prezan"

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită de profesorii şi elevii Grupului Şcolar Industrial „Nicolae Iorga" din Negreşti printr-o manifestare emoţionantă, "Onor la mareșal", desfăşurată la conacul mareşalului Constantin Prezan din Schinetea, comuna Dumeşti.

La această manifestare a luat parte și  doamna Olga Macarie, nepoata şi moştenitoarea mareşalului.  „A fost oficiată o slujba de pomenire a marelui erou din primul război mondial care a contribuit prin faptele sale la momentul 1 decembrie 1918."a spus Lucian Sava, coordonator. Omul Constantin Prezan a fost evocat în frumoase cuvinte de către nepoata acestuia, dr.  Olga Macarie iar activitatea militară a fost prezentată de profesoara de istorie Lucica Vargan. Elevii liceului negreştean, coordonaţi de prof. Teodora Vargan şi Maricica Stratan, au prezentat un montaj literar-artistic dedicat unirii. Activitatea a fost organizată de bibliotecar Gabi Moga şi profesor Lucica Vargan.

Ziua naţională a României a fost marcată şi în Negreşti prin activitatea elevilor de liceu, membri ai cercului „Cultul Eroilor" care, alături de oficialităţi au depus coroane de flori la monumentele eroilor din localitate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite