„Octavian“ din Iași era, de fapt, Anatolie din Nisiporeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră au depistat un tânăr din Republica Moldova care a intrat ilegal în țară și s-a legitimat cu o carte de identitate falsificată.

Marți seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Huşi au fost informaţi că o persoană necunoscută se deplasează spre drumul european 581, în apropierea localităţii Râşeşti, comuna Drânceni. S-a organizat o acţiune tactică de frontieră iar câteva clipe mai târziu persoana a fost identificată. „Întrebat de prezenţa sa în zonă, aceasta a declarat că se numeşte «Octavian» şi are domiciliul în Iaşi, prezentând în acest sens o carte de identitate românească. Având suspiciuni asupra autenticităţii actului de identitate, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date. S-a constatat că actul de identitate nu figurează în evidenţele autorităţilor ca emis, fiind fals total. Atunci persoana şi-a recunoscut adevarat identitate: Anatolie C., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în raionul Nisporeni, Republica Moldova", a spus Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui. De asemenea, s-a stabilit că tânărul a trecut Prutul înot iar pe malul românesc al râului s-au găsit urme de trecere.

Cățeaua Lila a găsit anabolizante

Tânărul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Câteva minute mai târziu, polițiștii i-au intocmit dosar penal lui Veacseslav M. (20 ani), din Republica Moldova, care conducea un autocar ce transporta persoane şi colete cu destinaţia Lisabona, Portugalia.

image

„În timpul controlului specific de frontieră, câinele de detectare stupefiante Lila, din dotarea poliţistului de frontieră, a depistat într-un colet 44 de fiole Retaboil şi Omuadren care conţin substanţe anabolizante. Fiolele au fost ridicate în vederea confiscării de autoritatea vamală iar şoferul a fost sancţionat cu 30.000 de lei", a mai spus Corogeanu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite