Bârlad: Liceenii singurului colegiu național din judeţ, obligați să facă sportul la înghesuială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 1.000 de elevi de la cel mai prestigios liceul din județul Vaslui, „Gheorghe Roșca Codreanu" vor fi nevoiți să facă sportul „pe apucatelea".

Unitatea nu are o sală de sport, iar profesorii sunt obligați să înghesuie câte 60 de liceeni într-o dependință un pic mai mare decât o sală de clasă.

Problema Colegiului „Codreanu" din Bârlad pare să fie fără rezolvare. Reprezentanții instituției au depus un proiect pentru obținerea de fonduri europene pentru a ridica o sală de sport, însă de trei ani de zile nu s-a realizat nici măcar finanțarea. Ma mult, comunitatea locală a fost nevoită să mai cheltuie câteva zeci de mii de lei cu actualizarea proiectului, bani care par a fi pierduți în neant.

image

„Problema este una stringentă pentru noi și sperăm ca în cel mai scurt timp să se rezolve. Noi am lucrat la orar în așa fel încât să fie clase de același nivel care fac sportul concomitent. Nici într-un caz mai mult de două, pentru că nu ne permite spațiul", ne-a spus Augustin Tomescu, directorul liceului.

Și înghesuiți și fără apă caldă

Dacă reprezentanții liceului au reușit să încălzească dependința improvizată în sală de sport, problema apei calde nu s-a rezolvat nici acum. Augustin Tomescu susține că există o centrală care ar trebui să furnizeze apă caldă, pusă la punct de un an și jumătate, însă nu poate fi folosită din cauza birocrației. „Avem nevoie de o grămadă de avize pentru a o da în funcțiune. Numai pentru a obține cota de gaz a durat un an de zile. Și acum ne mai trebuie un aviz de la primărie, pe care sperăm să-l obținem zilele următoare", a încheiat Tomescu.

Vezi în ce condiţii vor începe şcoala ceilalţi copii din Moldova în:

image

Citește și

Bacău: 1.000 de elevi vor îngroșa rândurile navetiștilor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite