O şcoală din Vaslui a fost închisă după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat că s-ar putea prăbuşi peste elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şcoală din Vaslui a fost închisă existând pericolul să se prăbuşească.
O şcoală din Vaslui a fost închisă existând pericolul să se prăbuşească.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus închiderea şcolii primare din localitatea Corodeşti întrucât există pericolul ca imobilul să se prăbuşească peste elevi.

Cursurile la această unitate de învăţământ se desfăşoară în continuare, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au constatat, în urma unui control făcut la Şcoala cu clasele I-IV Corodeşti, că imobilul este în pericol de prăbuşire, astfel că au dispus suspendarea de îndată a cursurilor.

"Clădirea în care funcţionează Şcoala Corodeşti este cu risc seismic ridicat, cu pereţii crăpaţi şi cu acoperişul gata să se prăbuşească din cauza infiltraţiilor. Noi am dat dispoziţia suspendării de îndată a cursurilor în acel imobil. Dacă dispoziţia este ignorată, riscul aparţine în totalitate directorului, care a semnat procesul-verbal de constatare şi care şi-a asumat ce scrie în el. Vom consulta şi juristul unităţii să vedem ce măsuri se pot lua în acest caz în care nu se respectă o dispoziţie a DSP", a declarat, miercuri, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui nu ştia nimic despre închiderea şcolii din Corodeşti, informându-se ulterior despre situaţie şi aflând că unitatea este încă deschisă.

"Nu ştiam nimic despre închiderea acestei şcoli pentru că am fost plecată din localitate la o întâlnire cu cei din conducerea ministerului. Am discutat cu directorul şcolii coordonatoare din comună şi mi-a spus că nu a suspendat cursurile în şcoala din Corodeşti. Într-adevăr, i-a fost lăsat un proces-verbal de către inspectorii de la DSP, cu problemele constatate. Oricum, i-am cerut un raport complet cu situaţia de la acea unitate de învăţământ", a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Nixon Ibănescu, primarul comunei Ghergheşti, spune că nu ştie nimic despre decizia DSP de suspendare a cursurilor şcolii şi a dat vina pe directorul şcolii coordonatoare din Ghergheneşti, care a pierdut alegerile şi nu mai este primar, şi nici nu vrea să mai comunice cu oficialii.

"Face totul de capul lui, fără să se consulte cu nimeni de la primărie. Acum, dacă s-a decis închiderea şcolii, elevii de acolo vor trebui să facă naveta pe jos sau cu microbuzul de transport public până în satul învecinat, la Chetrosu", a declarat primarul Nixon Ibănescu.

Şcoala de la Corodeşti este a doua unitate de învăţământ din judeţul Vaslui închisă de către DSP de la începutul noului an şcolar, după ce autorităţile sanitare vasluiene au mai suspendat activitatea la grădiniţa din localitatea Tanacu. Între timp, activitatea în această unitate a fost reluată, după ce autorităţile au remediat neregulile constatate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite