O familie a rămas fără acoperiş deasupra capului în ziua de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au lichidat incendiul după o oră şi jumătate de luptă cu flăcările
Pompierii au lichidat incendiul după o oră şi jumătate de luptă cu flăcările

Pompierii şi echipajele de paramedici de pe autospecialele SMURD au avut ieri 14 intervenţii, din care două pentru stingerea unor incendii.

Prima intervenţie a pompierilor a avut loc la ora 13.30, în localitatea vasluiană Fruntişeni, unde acoperişul unei case era cuprins de flăcări, iar incendiul se extindea cu repeziciune riscând ca toată locuinţa să fie făcută scrum. „Focul a distrus acoperişul din azbest pe astereală din lemn pe o suprafaţă de 25 metri pătraţi, elemente de tâmplărie şi mobilier, diverse textile şi acte ale proprietarului. Din cercetările efectuate, se pare că focul a pornit de la coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Intervenţia pompierilor bârlădeni a durat o oră şi 30 minute", a precizat lt. Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Al doilea incendiu a fost anunţat aseară, la ora 18.40, şi a izbucnit în localitatea Fereşti, la un depozit de furaje. Pompierii de la Detaşamentul Vaslui au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lucrat la lichidarea acestuia mai bine de o oră. Au ars 2 tone de furaje, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. „Nici paramedicii de pe ambulanţele SMURD nu au avut ture de lucru uşoare. În Ajunul Crăciunului echipajele de prim ajutor au fost solicitate să intervină la 9 cazuri, iar în

 ziua de Crăciun (25.12.2011) numărul intervenţiilor SMURD a crescut, ajungând la 12", a mai adăugat Alina Poiană.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite