Numărul dosarelor penale de dare de mită ale Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au dublat faţă de 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate

De la începutul acestui an, în mai puţin de două luni, Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui a întocmit şapte dosare penale pe numele unor cetăţeni din Republica Moldova care au încercat să mituiască poliţiştii de frontieră vasluieni.

Creşterea faptelor de corupţie la frontieră este semnificativă comparativ cu 2011, când au fost raportate de către poliţiştii de frontieră trei fapte de dare de mită.

„Creşterea valorilor de trafic şi, implicit, creşterea timpilor de aşteptare au determinat anumiţi participanţi la trafic să spere că, oferind poliţiştilor de frontieră vasluieni aflaţi la control diverse sume de bani drept mită, li se va facilita intrarea în ţară într-un timp mai scurt. Totodată, la nivelul structurii, în colaborare cu instituţiile abilitate ale statului, au fost intensificate activităţile de prevenire a personalului propriu în ceea ce priveşte săvârşirea de acte sau fapte de corupţie. Cazuistica demonstrează că măsurile dispuse faţă de personalul propriu care a săvârşit fapte neconforme cu statutul de poliţist au fost aplicate cu fermitate şi exigenţă", a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

A vrut să dea mită şi s-a ales cu dosar penal

50 de euro mită refuzată de un poliţist de frontieră

Sumele oferite de cetăţenii basarabeni sub formă de mită variază între 5 şi 50 de euro, bani care erau puşi, de regulă, în paşapoarte.  Ei ofereau aceşti bani pentru a fi lăsaţi să intre în ţară deşi nu aveau toate actele în regulă sau pentru a se închide ochii asupra hnumărului prea mare de ţigări.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite