Bârlad: Asistenţii personali, condamnaţi la sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Platon spune că nu sunt soluţii pentru a se plăti retribuţiile însoţitorilor
Liliana Platon spune că nu sunt soluţii pentru a se plăti retribuţiile însoţitorilor

60 de însoțitori ai persoanelor cu handicap din Bârlad ar putea rămâne fără lefuri.

Reprezentanții Primăriei Bârlad anunță că bugetul de cheltuieli din care se achitau până acum remunerațiile acestora s-a golit. „Este foarte greu, problemele financiare sunt din ce în ce mai mari și, din păcate, nu cred că se vor termina prea curând. Nu știu ce o să facem cu însoțitorii, nu mai este niciun ban pentru plata acestora" , ne-a spus Liliana Platon, șeful Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul primăriei.

Au nevoie de 700.000 de lei

Asistenții personali din Bârlad primeau, în funcție de vechime, între 460 și 560 de lei, lunar. Reprezentanții DAS de abia au reușit să le achite acestora un rest din remunerațiile pe luna august. „Ei primiseră doar 60% din bani atunci, iar, zilele trecute, am reușit să plătim și restul. Oamenii sunt nemulțumiți, însă nu avem ce face dacă nu sunt bani", a mai menționat Liliana Platon.

Șefa DAS a mai spus că ar mai fi o soluție ca însoțitorii să-și primească măcar o parte din bani. S -au redus numărul asistaților social, iar banii care sunt prevăzuți în buget pentru plata acestora ar putea fi redirecționați. În ultima perioadă, 50 de dosare ale asistaților social au fost retrase, rămânând 450. Chiar și așa, banii care se vor economisi prin retragerea acestor dosare nu poate acoperi „gaura" din bugetul pentru însoțitori. Se va face o economie de aproximativ 25.000 de lei, în condițiile în care, pentru plata celor 260 de asistenți personali, ar trebui cel puțin 700.000 de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite