Nou obiectiv cultural, inaugurat la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bârlădeani, autorităţi locale, dar şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean au fost prezenţi sâmbătă la inaugurarea Centrului „Mihai Eminescu".

Evenimentul a coincis cu împlinirea a 161 de ani de la naşterea marelului poet român.

Noul obiectiv cultural a fost contruit pe locul fostei Case Roşii din Bârlad, una din cele mai vechi clădiri din municipiu. De reabilitarea imobilului s-a ocupat Primăria Bârlad, care a cheltuit de la bugetul local 290.000 de euro.

 Unitatea adăposteşte peste 6.000 de lucrări dedicate lui Eminescu

Dacă de renovarea Casei Roşii s-au ocupat autorităţile locale, toate materialele şi exponatele au fost donate de către Fundaţia Culturală "Dr. Constantin Teodorescu".

Peste 6.000 de cărţi scrise de Eminescu sau despre acesta se găsesc în interiorul unităţii. De asemenea, în camerele centrului cultural se mai găsesc 200 de lucrări de artă plastică, aparţinând unor artişti ca Sabin Bălaşa, Marcel Guguianu sau Dan Hatmanu.

"Centrul Mihai Eminescu îşi propune să-şi desfăşoare activitatea în colaborare cu unităţile de profil din cadrul Academiei Române, Bibliotecilor Naţionale, instituţiilor şi unităţilor de profil din centrele universitare şi judeţene, alte instituţii de cultură precum şi organizaţii non-guvernamentale de pe plan  naţional şi internaţional", a spus Constantin Teodorescu, cel care şi-a depus colecţiile pentru noul centru cultural.

Vasluienii care vor fi interesaţi să viziteze locaţia mai pot admira peste 150 de medalii şi insigne, 300 de reviste litarare, dar şi numeroase exponate de cartofilie şi filatelie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite