UPDATE: Nou născut transportat în stare gravă cu un elicopter SMURD la Iaşi[VIDEO]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebelușul a fost adus pe lume de mama sa, o adolescentă de 15 ani, după o perioadă de aproape 10 luni.

16.10:  Medicii de la spitalul „Sf. Maria” din Iași spun că starea bebelușului este foarte grava. Acum acesta este investigat de către doctori, urmând ca în scurt timp să intre în sala de operație. „Pacientul este în stare critică, pronosticul este rezervat”, ne-a spus Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al spitalului ieșean. Malformația de care suferă micuțul este la nivelul peretelului lateral al abdomenului.

Elicopterul SMURD Iaşi a fost solicitat astăzi, la prânz, de către medicii de la maternitatea Spitalului de Urgenţe "Elena Beldiman" din Bârlad să transporte un nou născut în stare gravă la o clinică din Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţe Bârlad, copilul a fost născut, în jurul orei 6.30, vârsta gestaţiei fiind de 39 de săptămâni.

Micuţul a fost adus pe lume de o minoră în vârstă de 15 ani din localitatea Siliştea, comuna Iana, judeţul Vaslui şi a avut la naştere o greutate de 2,6 kilograme.

"Diagnosticul pus de medicii de la maternitatea Spitalului de Urgenţe Bârlad a fost acela de laparoschizis. La naştere copilul prezenta o formă de asfixie periorală formă medie. Am solicitat salvarea să îl transporte la un spital din Iaşi, dar cei de la ambulanţă ne-au spus că potrivit protocolului în astfel de situaţii este nevoie de un elicopter SMURD", a declarat, vineri, Viorel Petcu, directorul Spitalului de Urgenţe "Elena Beldiman" Bârlad.

Potrivit sursei citate nou născutul a fost transferat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, la secţia de chirugie infantilă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite