Moş Nicolae le aduce scumpiri bârlădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul biletului de autobuz va creşte cu 30 de bani
Preţul biletului de autobuz va creşte cu 30 de bani

Edilii au decis ca din decembrie să majoreze preţul unei călătorii cu autobuzul prin oraş. Bârlădenii sunt nemulţumiţi de decizia municipalităţii şi susţin că vor merge mai mult pe jos.

Luna cadourilor debutează cu o scumpire pentru bârlădeni. De la 1 decembrie, tariful pe care locuitorii vor trebuie să-l achite pentru călătoriile cu autobuzul va creşte cu 30 de bani. De la 1,3 la 1,6 lei. Edilii bârlădeni au consfiinţit scumpirea prin şedinţa Consiliului Local de ieri.

Firma care asigură transportul în comun în Bârlad, SC Unistil SRL, a propus municipalităţii să aprobe noile tarife încă de luna trecută. Autorităţile au retras proiectul, însă.

Şi abonamentul va fi mai scump

"Am decis să retragem acest proiect luna trecută deoarece reprezentanţii firmei nu asfaltase parcarea din zona IRB. Acest lucru era obligatoriu prin caietul de sarcini pe care l-au primit acum patru ani, când au câştigat licitaţia pentru transportul public din Bârlad", a spus primarul Constantin Constantinescu.

Tot de la 1 decembrie va creşte şi preţul unui abonament. Acesta va "sări" de la 58 de lei, cât este în prezent, la 75 de lei.

Reprezentanţii Unistil işi motivează decizia prin scumpirile la carburant care au fost în ultima perioadă şi prin majorarea TVA-ului. De asemenea ei se plâng că au din ce în ce mai puţini clienţi şi că profitul firmei a scăzut de la zece procente la opt.

 Plătim mai mult ca în Bucureşti

Bârlădenii sunt supăraţi pe edili că au votat majorarea propusă de firma care asigură transportul. "Din câte ştiu eu, în oraşele mari, ca Iaşi sau Bucureşti, biletul e mai ieftin. Şi nu se compară distanţă pe care o parcurgi în aceste oraşe cu cea din Bârlad. Este foarte mult şi cred că-şi vor mai pierde din clienţi prin această măsură" ne-a spus Cătălin Niţă, gestionar.

La fel de nemulţumiţi sunt şi alţi bârlădeni. "E inadminsibil! După ce facturile la utilităţi au crescut considerabil acum ne obligă să dăm mai mult şi pentru transport. Eu sunt obligată să merg în fiecare zi cu autobuzul, însă nu ştiu cum mă voi descurca cu aceste scumpiri", ne-a spus Magdalena Grigore, confecţioneră.

Pensionarii şi persoanele cu handicap vor beneficia în continuare de gratuitate. Biletele lor vor fi asigurate prin subvenţii oferite de Unistil şi de Primărie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite