Mona Pivniceru a demisionat şi din magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluianca Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a demisionat, luni, din magistratură, după ce, în 8 august, şi-a depus la CSM demisia din funcţia de membru ales al Consiliului, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiţiei.

Mona Pivniceru a solicitat să se ia act de demisia ei din magistratură începând cu data de 20 august, au precizat reprezentanţii CSM.

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

Pe ordinea de zi a şedinţe se află şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea judecătoarei Mona Maria Pivniceru de a se lua act de demisia din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorul Cristian Danileţ, membru al CSM, a afirmat că în cazul în care Mona Pivniceru ar deveni astăzi ministru ar plasa-o în stare de incompatibilitate pentru că ea rămâne judecător şi membru CSM până la reuniunea de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii. „Astăzi ea este tot judecător", a spus el.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite