Moldoveni cercetaţi penal după ce au mituit poliţiştii din Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Albiţa
Vama Albiţa

În urma denunţurilor formulate de politiştii de frontieră din cadrul PTF Albiţa, două persoane s-au  ales cu dosare penale întocmite de ofiţerii Biroul Judeţean Anticoruptie Vaslui, pentru că au oferit poliţiştilor de frontieră diverse sume de bani în lei şi valuta pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile conferite de lege.

Prima încercare de mituire a oamenilor legii a avut loc ieri, la prânz, când în Vama Albiţ s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în Romania, Sergiu V., din Republica Moldova. Aflat la volanul unui microbuz, bărbatul le-a spus poliţiştilor că intenţionează să meargă în Huşi.

„La controlul de frontieră, poliţiştii au constatat că autoturismul nu îndeplineşte condiţiile tehnice prevazute în OUG 195/2002 pentru a i se putea permite intrarea în ţară, motiv pentru care lui Sergiu V. i s-au adus la cunoştinţă aspectele constatate. În acel moment, persoana în cauză a încercat să-l convingă pe poliţistul aflat la control, oferindu-i suma de 20 de lei în paşaport, drept mită", a spus Irina Mirică Gheucă Purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.


Câteva ore mai târziu, Petru D., în vârstă de 44 ani, a încercat şi el să mituiască un poliţist din Vama Albiţa,cu suma de 50 de euro. Moldoveanul dorea să ajungă la muncă în Italia şi a încercat astfel să-l înduplecepe poliţist să nu-i întocmească dosar penal după ce anul trecut trecuse fraudulos frontiera. „În cele două cazuri ofiţerii anticorupţie au intocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările urmând a fi continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui", a încheiat irina Mirică Gheucă.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro pentru a fi la curent cu evenimentele din oraş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite