Mobilizare de la Jandarmerie pentru derby-ul Moldovei, Ceahlăul-FC Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii pot interveni în tribune doar dacă se comit acte de violență
Jandarmii pot interveni în tribune doar dacă se comit acte de violență

Partida de la Piatra Neamț va fi supravegheată de zeci de luptători de la Inspectoratul județean și de la Gruparea de jandarmi Mobilă din Bacău. Duelul celor două echipe este programat să se desfășoare în această seară, de la ora 20:30.

Peste 80 de luptători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Gruparea de jandarmi Mobilă Bacău vor asigura măsurile de ordine publică la meciul dintre F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ şi F.C. Vaslui.

Efectivele de jandarmi au misiunea să asigure măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată a stadionului, atât înainte de începerea meciului cât si pe timpul şi după încheierea acestuia.

„Spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor, efectuat de personalul de ordine şi siguranţă, nu i se permite accesul în arena sportivă. Spectatorii nu au voie sa introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege, ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la aceasta competiţie sportivă", a precizat căpitanul Cătălin Resmeriță, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

Reprezentanții instituției mai spun că restabilirea ordinii publice în interiorul arenei sportive se execută de către efectivele de jandarmi „din iniţiativa comandantului forţelor de ordine, cu aprobarea, după caz, a prefectului judeţului Neamț. Aprobarea intervenţiei nu mai este necesară atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violență, este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor sau când există indicii temeinice că participanţii pregătesc, sau au comis o faptă ilegală", se arată în comunicatul emis de Inspectoratul județean de Jandarmi Neamț.

Potrivit oficialilor clubului FC Vaslui, la partida din această seară şi-au anunţat prezenţa peste 250 de suporteri ai galben-verzilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite