Ministrul Mediului a spus la Bârlad că taxa de primă înmatriculare nu va fi desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Bârlad pentru o vizită de lucru, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat că România nu va renunţa la taxa de primă înmatriculare.

Laszlo Borbely a spus că, în maximum două săptămâni, o comisie interministerială va formula un punct de vedere referitor la necesitatea modificării taxei de primă înmatriculare. Comisia va fi formată din reprezentanţi ai ministerelor Mediului, Transporturilor, Justiţiei, Economiei şi ai Departamentului pentru Afaceri Europene..

„Curtea de Justiţie s-a referit la o speţă din Ordonanţa 50/2008, act normativ pe care noi l-am modificat în decembrie 2010 cu asistenţa Comisiei Europene. Noi trebuie să respectăm deciziile Curţii de Justiţie de aceea juriştii noştri vor formula un punct de vedere referitor la acest lucru. S-a înfiinţat o comisie interministerială care, în următoarele două săptămâni, va oferi un răspuns. Oricum nu ne gândit să eliminăm taxa de primă înmatriculare. Va trebui doar să punem legea în concordanţă cu prevederile europene", a declarat Laszlo Borbely.

Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene a decis săptămâna trecută că taxa de primă înmatriculare percepută în ţara noastră este ilegală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite