Ministrul Igaș: „În această toamnă vom modifica statutul polițistului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş

Aflat la Leușeni, acolo unde s-a întâlnit cu omologul său basarabean, Alexei Roibu, cu care a semnat un act de donație a câtorva echipamente necesare grănicerilor de peste Prut, ministrul Traian Igaș a anunțat că în curând se va modifica statutul polițistului din România.

La această întâlnire, șeful Ministerului Administrației și Internelor al României a vorbit și despre reorganizarea structurilor aflate în subordine, proces pe care îl consideră o reușită, mai ales din punct de vedere al eficienței.

Important este faptul că ne-am reorganizat în așa fel încât să fim cu un număr mai mic de angajați și este chiar mai bine din punct de vedere al eficienței. Am făcut și o economie la buget, dar nu cred că asta este important. Important este faptul că am creat structuri care au o eficiență mai mare decât au avut până în momentul de față. Un astfel de exemplu este Poliția Rurală. Într-o perioadă foarte scurtă vom prezenta toată situația la nivel național pe fiecare județ în parte", a spus ministrul Igaș.

Acesta a ținut să mai precizeze că există o problemă în ceea ce privește restructurările din Poliția de Frontieră, deoarece, din cauza legislației, oamenii care nu au fost pătați sunt nevoiți să părăsească sistemul în defavoarea celor care sunt anchetați sau judecați pentru fapte de corupție.  Tocmai din acest motiv, ministrul Igaș a ținut să puncteze că în această toamnă va schimba statutul polițiștilor.

 „Știu că nu este corect ca cei care au avut probleme să rămână în sistem, doar că noi avem o legislație pe care trebuie să o respectăm, și aici vorbim de statutul polițistului. Din păate, legea de acum îi protejează chiar pe cei care au încălcat-o și, trebuie să vă spun că avem un proiect în acest sens care va modifica statutul polițistului în această toamnă. Urmează ca această modificare să fie promovată în Guvernul României în cel mai scurt timp", a mai spus ministrul Igaș.

Traian Igaș s-a întâlnit cu omologul său din Republica Moldova la Leușeni, acolo unde s-a semnat actul de donație prin care ministerul român al internelor le-a oferit grănicerilor basarabeni două mașini de teren și două ambarcațiuni de intervenție, echipamente în valoare de 100.000 de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite