Ministerul Muncii promite asistenţilor personali că vor primi salariile restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După luni întregi de asteptare, asistenţii persoanelor cu handicap din judeţul Vaslui îşi vor primi salariile restante, cel puţin aşa promite conducerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) care a dat asigurări că, până la sfârşitul lunii noiembrie, toate primăriile vor primi banii pentru plata acestora.

Sumele urmează să fie virate prin Ministerul de Finante, după rultima rectificare  bugetară din acest an. Odată cu aceşti bani, Ministerul Muncii promite că va începe şi un control în judet, pentru a identifica toate autoritătile locale care nu au respectat contractele cu asistenţii personali.

Din păcate, primăriile nu doar la salarii sunt restante, ci şi la contribuţiile sociale şi de sănătate, pe care nu le-au achitat.  În judetul Vaslui, este de vorba de 57 primării care se află în această situaţie.

Potrivit unei situatii centralizate de Directia Generală de Asistentă Socială si Protectie a Copilului Vaslui, valoarea totală a debitelor către asistenti care au în îngrijire persoane cu handicap se ridică la peste 5,36 milioane lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite