Bârlad: Milioane de lei, îngropate în cârpeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile din Bârlad sunt pline de gropi
Străzile din Bârlad sunt pline de gropi

Autorităţile din Bârlad au cheltuit în acest an milioane de lei pentru repararea, străzilor. Chiar şi aşa, drumurile arată jalnic! Şoferii bârlădeni se plâng de drumurile ciuruite pe care sunt nevoiţi să circule şi spun că s-au săturat să-şi repare maşinile din cauza şoselelor.

Pentru a putea circula pe cele mai multe dintre străzile Bârladului, şoferii trebuie să aibă nervi de oţel. Drumurile-şvaiţer îi obligă pe cei care tranzitează oraşul să stea cu ochii în patru pentru a nu-şi distruge maşinile în gropile din asfalt.

"Mi-am dus maşina în service de trei ori numai în ultimele trei luni. E jale ceea ce se întâmplă pe drumurile noastre. Ştriu doar să ne ceară tot felul de taxe, însă când vine vorba să facă ceva şi pentru noi, se fac că plouă", ne-a spus Marian Ghiţă, taximetrist.

S-au investit 5 milioane de lei

"Nimeni nu se gândeşte la noi că ne stricăm maşinile pe drumurile astea. Ar trebuie să forţăm autorităţile să ne deconteze fiecare reparaţie pe care o facem la vehicul din cauza şoselelor proaste", crede şi Cornel Dragomir, de 39 de ani.

Autorităţile bârlădene au încercat, pe tot parcursul verii, să mai cârpească nenumăratele cratere care s-au ivit în asfat. Cele mai multe plombe turnate în bitum s-au "cariat" la loc.

De câte ori s-a pus în discuţie problema drumurilor, autorităţile locale au avut acelaşi răspuns. "Nu sunt bani pentru a reamenaja străzile de la zero. Pe Republicii (n.r. bulevardul ce traversează oraşul),  perioada de garanţie a covorului asfaltic este expirat de mult", spune Constantin Constantinescu, primarul Bârladului.

Doar pentru plimbările străzilor, în 2010 municipalitatea a alocat un buget de 5 milioane de lei.

 Speranţe pentru şoseaua principală.

Bulevardul Republicii, cel care traversează  Bârladul, ar putea fi reabilitat de la zero, chiar din lunile viitoare. Traseul este curpins într-un proiect de investitii al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România ce îşi propune să reabiliteze DN24 pe rutele Galaţi-Vaslui-Crasna şi Crasna Albiţa.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite