Mii de dosare nesoluționate de procurorii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanțul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui arată că mii de dosare au rămas în așteptare pe mesele procurorilor vasluieni. Din păcate, o parte dintre ele reprezintă dosarele unor persoane implicate în cazuri de omor sau lovituri cauzatoare de moarte, numărul acestora cunoscând o creștere semnificativă anul trecut.

„Din totalul de 25.594 de dosare au fost soluționate doar 9.034, ceea ce reprezintă un procent de 35,2% a cauzelor soluționate. Cauzele care stau la baza acestei lipse de operativitate sunt obiective și constau mai ales în fluctuațiile de personal de care am avut parte. În acest moment, dintr-o schemă de 37 de procurori în tot judetul, avem ocupate numai 31 de posturi", a spus Elena Bejinariu, prim- procuror al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

Parchetul Vaslui a primit nota 9,5

La prezentarea bilanțului a asistat și procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, Iulian Ispir. Magistratul a acordat procurorilor vasluieni nota 9,5, motivând că numărul mare de dosare rămase nesoluționate l-a determinat să nu dea nota maximă. „Dacă ar fi să dau o notă privind activitatea în anul 2010, aceasta ar fi 9,50. Singurele lucruri care nu mi-au plăcut au fost numărul mare de dosare vechi nesoluționate și slaba operativitate a colegilor de aici. În rest, îi admir pentru corectitudinea în soluțiile date și pentru volumul imens de muncă pe care l-au depus anul trecut. Nu e ușor ca 31 de procurori să aibă de rezolvat 26.000 de cause", a spus Ispir.

1.237. Atâtea rechizitorii au făcut anul trecut procurorii vasluieni, cu circa 18% mai mult decât în 2009

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite