Migranți moldoveni, opriți în drumul către Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei
Tinerii s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Huşi au depistat trei tineri din Republica Moldova care au trecut ilegal frontiera de stat a României cu intenţia de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Migranții au fost depistați de polițiști sâmbătă noaptea. Aceștia traversau pe jos podul rutier Albiţa - Leuşeni, ascunzându-se în același timp după un camion pentru a nu fi observați de polițiști. În cele din urmă, cei trei au fost depistați și au încercat să fugă, însă au fost prinși la scurt timp.

„La nivelul SPF Huşi s-a declanşat o acţiune specifică, în urma căreia trei persoane de sex masculin au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. Din anchetă a rezultat că aceştia sunt cetăţeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani şi, deoarece nu aveau documente legale de călătorie, au încercat să călătorească ilegal până în Italia, pentru a-şi găsi un loc de muncă", a spus Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Celor trei persoane  li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu propunerile legale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite