Migranţi din Bangladesh, prinşi de poliţiştii de frontieră vasluieni după ce au trecut ilegal Prutul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru migranţi au fost prinşi într-o staţie de autobuz
Cei patru migranţi au fost prinşi într-o staţie de autobuz

Poliţiştii de frontieră vasluieni au reţinut un grup de patru bărbaţi din Bangladesh care au trecut frontiera româno-moldoveană ilegal, cu scopul de a ajunge în spaţiul Schengen, după cum au declarat aceştia.

Cele patru persoane au fost descoperite după ce un localnic din satul vasluian, Lăţeşti, a sunat la sediul la Serviciul Poliţiei de frontieră (SPF) Fălciu şi le-a spus oamenilor legii că în staţia de autobuz aşteaptă patru persoane suspecte de altă naţionalitate.

Cinci transfugi palestiniei, găsiţi asunşi într-un tir la SC Rulmenţi Bârlad

La nivelul SPF Fălciu s-a declanşat o acţiune specifică, în urma căreia, cele patru persoane de sex masculin au fost depistate în cursa regulată Măluşteni - Bârlad, între  localităţile Floreni şi Epureni.

Întrucât cei patru bărbaţi nu aveau asupra lor documente de identitate şi nici nu au putut justifica prezenta pe teritoriul României, aceştia au fost conduşi la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

Migranți ilegali prinși de polițiștii vasluieni

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani şi au trecut ilegal frontiera de stat a României, din Republica Moldova, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră vasluieni le-au întocmit dosare penale celor patru bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Ei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care va dispune măsurile legale care se impun", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Cum cei patru bărbaţi au reuşit să păcălească şi vigilenţa grănicelor basarabeni, despre eveniment au fost informate şi autorităţile de graniţă vecine.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite