Vaslui: Medicii de familie mută pacienţii la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul medicilor de familie din Bârlad se răsfrânge asupra Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman" din Bârlad

Reprezentanţii acestei unităţi spun că, de când medicii de familie nu mai acordă consultaţii gratuite şi reţete compensate, zeci de pacienţi se prezintă direct la spital, în dorinţa de a-şi trata bolile.

Medicii spun că sunt nevoiţi să trateze doar urgenţele majore, în timp ce pacienţii care ajung la spital pentru diferite consultaţii, sunt nevoiţi să plătească integral costul acestora.

Nu se mai dau nici concedii medicale

„Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui nu decontează serviciile medicale care se fac pe seama unor bilete medicale simple, cu care vin mulţi pacienţi în zilele acestea", ne-a spus Gabriela Daniş, directorul medical al spitalului bârlădean.

„Cel mai aglomerat e la Boli Infecţioase acolo unde medicii au ajuns să facă consultaţii gratuite pe care CJAS nu le decontează. Unii au trimiteri simple (n.r. ceea ce înseamnă cu nu au asigurare medicală), alţii nu au nici măcar atât. Problema e că, în aceste condiţii, noi nu putem deconta serviciile prestate şi s-ar putea ajunge la situaţia ca nici pacienţii asiguraţi să nu mai poată beneficia de gratuităţi şi compensări", a mai spus Gabriela Daniş.

Aceasta a mai precizat că nici persoanele care vor să intre în concediu medical nu o pot face fără un bilet de trimitere special emis de către medicul de familie.

Pe de altă parte, medicii de familie susţin că vor continua protestele atât timp cât CJAS nu va propune o altă formă a contractului cadru. Ei spun că dacă acest contract ar fi semnat în această formă, jumătate din cabinetele medicilor de familie vor da faliment în perioada următoare.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite