„Medicii mi-au omorât soția!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Popa, soțul femeii
Vasile Popa, soțul femeii

Familia unei femei din localitatea vasluiană Gherghești, care a decedat aseară,  acuză medicii de la Spitalul Municipal „Elena Beldiman" din Bârlad de neglijență.

Daniela Popa, de 35 de ani, a fost internată în spital miercurea trecută, pe 11 octombrie, și se pregătea să nască. Mama a încă 7 copii, femeia a fost lăsată să se chinuie până sâmbătă, iar familia acuză medicii bârlădeni că și-au bătut joc de ea. Rudele sale se plâng că tânăra a fost lăsată să aștepte din cauză că nu au avut bani să dea doctorilor și acuză cadrele medicale de neglijență. Mai mult, soțul femeii spune că s-a rugat de medici să o ajute să nască mai repede, deoarece aceasta avea antecedente medicale, după ce în anul trecut, în luna noiembrie, a rămas fără un rinichi după ce a fost lovită de un cal. După naștere, din cauză că starea ei s-a înrăutățit, medicii au mai supus-o pe femeie unei noi intervenții chirurgicale, marți, însă aceasta nu a rezistat și a murit aseară.

„Nu înțeleg de ce i-au făcut cezariana abia sâmbătă, dacă noi am adus-o sâmbătă la spital. Cum poți să ai o asemenea inimă să lași o femeie să sufere atâtea zile? Acum au lăsat fără mamă opt copii. Am vrut să o duc la Iași, acolo unde a fost ținută în evidență, dar nu m-au lăsat! Medicii ăștia mi-au omorât soția!", s-a plâns Vasile Popa, soțul femeii.

Fetița născută de Daniela a avut la venirea pe lume 3, 4 kilograme,  este sănătoasă și se simte foarte bine. Din păcate, atât ea, cât și ceilalți 7 frați ai săi, vor trebui să crească fără mamă.

Poliția anchetează cazul

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor bârlădeni după ce soțul victimei a făcut astăzi o plângere împotriva spitalului. „Polițiștii au demarat cercetări pentru a stabili condițiile și împrejurările în care femeia a murit. De asemenea, s-a dispus și efectuarea necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei deceseului", ne-a confirmat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Medicii bârlădeni dau vina pe femeie

Medicii bârlădeni spun că nu au nicio vină în acest caz și că singura vinovată este chiar femeia, deoarece nu ar fi trebuit să mai facă copii. „Ea a primit tratamentul necesar până în ziua în care  a născut. Din păcate, femeia nu a ținut cont de sfatul medicilor ieșeni care i-au recomandat să nu mai nască, din cauza problemelor medicale cauzate anul trecut. Oricum, am deschis și noi o anchetă internă pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat", a declarat doctorul Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite