Măsuri de scos violenţa din şcolile vasluiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vestele elevilor de la Şcoala „Alexandra Nechita“ vor avea o insignă distinctivă
Vestele elevilor de la Şcoala „Alexandra Nechita“ vor avea o insignă distinctivă

Decizia a fost luată în urma incidentului din luna octombrie, când o profesoară a fost bătută crunt de un fost elev.

Conducerea Şcolii nr. 8 „Alexandra Nechita“ a apelat la o metodă inedită de a stopa violenţa în interiorul unităţii de învăţământ. După ce, în urmă cu aproape patru săptămâni, profesoara de biologie Simona Ţarălungă a fost snopită în bătaie de Cătălin Moraru (17 ani), fost elev al şcolii,  directorul unităţii şi părinţii au decis să ia măsuri pentru a preîntâmpina astfel de evenimente nedorite.

Într-un prim pas, elevii sunt obligaţi să poarte anumite insigne (băieţii) şi eşarfe (fetele) pentru a fi lăsaţi să intre în şcoală. „Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului de Administraţie al şcolii împreună cu părinţii şi elevii. S-a decis, de comun acord, ca toţi elevii să poarte aceste insigne fără de care nu vor intra în instituţie. În plus, fetele au şi ele eşarfe cu însemnele şcolii noastre pe care vor trebui să le poarte în permanenţă. Nu vrem să se mai repete acel episod urât“, a declarat Cristian Ciubotaru, directorul Şcolii nr. 8.

Pază non-stop la şcoală

Părinţii spun că se simt mai liniştiţi de când s-au luat măsuri de siguranţă la şcoală. „Eu am o fetiţă de 11 ani şi sincer nu aş vrea să fie niciodată victima unei violenţe petrecute în incinta şcolii sau în afara ei. Cred că toate măsurile impuse sunt binevenite.  Şcoala trebuie să fie o clădire sigură pentru copiii noştri, nu teren de lupte“, a spus Cecilia Moldovanu, mama unei eleve a şcolii „Alexandra Nechita“.

Pe lângă această măsură, conducerea şcolii a decis ca toate intrările în instituţie să fie încuiate pe timpul orelor. Mai mult, s-a mai hotărât ca pe fiecare etaj să existe cel puţin un elev şi un profesor de serviciu care să se asigure că nu va mai intra niciun  străin fără acordul lor. „În plus, am detaşat doi oameni de la întreţinere care vor păzi intrarea de la elevi în fiecare pauză. La fel procedează şi cei de la Poliţia Comunitară, care au desemnat o echipă să ne supravegheze în permanenţă“, a mai spus directorul.

„Se poate întâmpla oricui“

Simona Ţarălungă, profesoara bătută de fostul elev, susţine că a trecut peste acest moment şi că nu-i mai este frică de astfel de incidente. „Important e că mi s-a întâmplat mie şi nu vreunui copil. Şocul era mai mare dacă era un actual elev de-al şcolii sau vreun fost elev de-al meu. Oricum, ţi se poate întâmpla orice, oricând“, a spus Simona Ţarălungă.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite