Mai mulţi bani pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui din cauza TVA-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul şedinţei de vineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici, revizuiţi, pentru obiectivul de investiţii din cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Spitalului judeţean de Urgenţă Vaslui". Este vorba despre alocarea unei sume mai mari de bani necesară implementării proiectului, fapt generat de majorarea TVA-ului de la 19% la 24%.

"Guvernul României a decis majorarea taxei pe valoare adăugată de la 19% la 24%, majorare ce are un impact direct asupra valorii totale a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui". În urma recalculării valorii proiectului, a rezultat o nouă valoare totală a proiectului, mai mare cu 4,2% faţă de valoarea propusă iniţial de 69.735.150,73 lei. Astfel, noua valoare totală a proiectului este de 72.675.905,96 lei, din care 55.345.337,88 lei reprezintă lucrări de construcţii - montaj", a declarat Vasile Mihalachi, pre;edintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Ce prevede proiectul

Proiectul, depus spre finanţare în iulie 2009,  prevede consolidarea corpurilor A şi B, reabilitarea termică a acestora, completarea lucrărilor la corpul C, precum şi dotarea cu mobilier, echipamente şi aparatură medical. Durata de realizare a proiectului, ce va demara în toamna acestui an, este de 36 de luni. În luna iunie a anului curent, SJU Vaslui era pe punctual de a pierde proiectul, derulat prin CJ. Procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi, derulat de Ministerul Sănătăţii, prevedea pentru SJU Vaslui o reduce cu 91 a numărului de paturi, în timp ce accesarea fondurilor pentru reabilitarea spitalului presupunea o diminuare de doar 77 a numărului de paturi. În şedinţa de  CJ de la sfârşitul săptămânii trecute, Adrian Chiroşcă, directorul adjunct al DSP, a precizat că Ministerul Sănătăţii a aprobat suplimentarea cu 14 a numărului de paturi de la SJU, astfel încât, proiectul de rehabilitate al unităţii să poată fi demarat. 

Sursele de finanţare ale proiectului de „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Spitalului judeţean de Urgenţă Vaslui"

  • 57.418.838,96 lei- din Programul Operational Regional 2007-2013
  • 15.257.067,00 lei- din bugetul local al judeţului Vaslui (din care 14.074.938,96 lei TVA)
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite