Vaslui: Localităţile în care iarna v-ar putea ţine în loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, drumul de la Bursuci le-a dat mari bătăi de cap şoferilor
Anul trecut, drumul de la Bursuci le-a dat mari bătăi de cap şoferilor

Infrastructura rutieră din judeţul nostru are mult de suferit, iar la orice ninsoare mai puternică există riscul ca zeci de localităţi să rămână izolate.

Drumurile execrabile şi ninsorile abundente ar trebui să vă facă să vă gîndiţi de două ori înainte de a călători în localităţile din mediul rural în această iarnă. Având experienţa anilor trecuţi, reprezentanţii autogărilor din Vaslui şi Bârlad ne-au spus care sunt comunele cu risc ridicat de a rămâne izolate, la o ninsoare mai serioasă..

În anii precedenţi, cele mai mari probleme privind transportul în comun au fost în comunele din apropierea Bârladului. Localităţi ca Bogdăniţa, Chetrosu, Epureni, Floreni sau Bursuci au rămas săptămâni întregi izolate din cauza nămeţilor.

 Nici lângă Vaslui situaţia nu a fost mai roz

"Şi astăzi (n.r. ieri) am avut nişte probleme să urcăm până la Bogdăniţa şi Chetrosu, însă am reuşit. Dacă va ninge ca anul trecut, va fi greu să mai intrăm în majoritatea satelor", ne-a spus un şofer din autogara Bârlad

Probleme au fost şi în satele din apropierea Vasluiului. Şoferii de pe autobuzele din oraşul-reşedinţă spun că au avut mari bătăi de cap în satele Ştioborăni, Emil Racoviţă, Dăneşti sau Boţeşti.

"Au fost unele probleme, însă s-a circulat relativ bine. Când simțeam că drumurile se înzăpezesc, imediat sunam la societatea care se ocupa cu deszăpezirea. Sper ca și în acest an lucrurile să decurga normal" a declarat Adrian Pantea, primarul comunei Boțești

CJ va face deszăpezirea "pe caiet"

În judeţul Vaslui, pe jumătate dintre drumurile administrate de Consiliul Judeţean (CJ) nu este aruncată nici măcar o lopată de piatră. Din cei 1.000 de kilometri de drum judeţean, 350 sunt asfaltaţi şi 250 sunt pietruiţi. Situaţia este cu atât mai neagră cu cât şefii judeţului spun că sunt nevoiţi să asigure deszăpezirea pe datorie. "Anul acesta am încredințat dezăpezirea societății de Drumuri Naționale. Am discutat cu ei și sunt de acord ca plata să fie făcută din bugetul pe anul 2011" ne-a spus Vasile Mihalache, președinte CJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite