Lapte „automat“, adus de la peste 40 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, un dozator de lapte aşezat pe un trotuar din zona Stadion atrage atenţia bârlădenilor. Ideea de a oferi lapte la „foc automat" bârlădenilor aparţine familiei Ifrim din Ghergheşti care şi-a deschis o minifermă de vaci în localitatea în care locuiesc.

Oana Ifrim vine în fiecare dimineaţă la oraş, de la 40 de kilometri distanţă, pentru a le oferi lapte proaspăt bârlădenilor. Femeia locuieşte împreună cu soţul său , Adrian, care este pădurar în Ghergheşti. Ea povesteşte că a stat pentru câţiva ani în Bârlad, dar a decis să să mute la ţară şi să încerce să-şi deschidă o afacere. „Mie mi-au plăcut dintotdeauna animalele şi probabil de asta ne-am axat pe acest tip de afacere. Şi eu sunt de la ţară, dar am făcut liceul în Bârlad, am muncit pentru mai mulţi ani în confecţii după care am decis să mă mut la ţară împreună cu soţul", ne-a spus Oana Ifrim.

Investiţia a costat 10.000 de euro

Femeia ne-a mai povestit că ideea de a oferi lapte la dozator i-a venit după ce a văzut emisiunea „Viaţa Satului". Aparatul l-au cumpărat din Braşov, de la o firmă nemţească.

Acasă, la Ghergheşti, familia Ifrim are şase vaci de rasă. Şi-au cumpărat şi un tanc de răcire şi un aparat de muls. Investiţia totală se ridică la peste 10.000 de euro, dintre care 7.500 de euro a costat numai dozatorul. Asta în afara de vacile de rasă pentru care Oana Ifrim spune că a plătit 1.000 de euro de bucată. „Se merită, însă. De la fiecare animal colectăm câte 25 de litri de lapte pe zi. Pe viitor, ne dorim să mai cumpărăm câteva, acum suntem la început. De câteva zile, de când am început să vin la Bârlad, laptele s-a dat foarte repede. Astăzi (n.r. vineri), de exemplu, am venit cu 50 de litri pe care i-am dat în mai puţin de două ore. Sper ca pe viitor să avem posibilitatea să aducem cantităţi mai mari", a mai spus Oana Ifrim.

 S-au format cozi din primele zile

Bârlădenii s-au înghesuit din primele zile pentru a cumpăra lapte de la dozatorul familiei Ifrim. Ei spun că raportul calitate-preţ este convenabil şi decât să meargă până în piaţă preferă folosească aparatul. „E foarte interesant aparatul asta. Eu nu am mai văzut aşa ceva până acum. În piaţă cumperi laptele în bidonul pe care ţi-l oferă comerciantul, n-ai de unde să ştii în ce condiţii a fost colectat laptele. Aici, e altă treabă, vii cu vasul tău, poţi cumpăra cât vrei", e de părere Ioana Farmache, 56 de ani.

„Mi se pare util şi pentru copii. Cu 50 de bani îşi pot lua un pahar cu lapte", mai spune şi Ioan Dregea, 40 de ani. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite