Vaslui: Jumătate din poliţiştii de la Albiţa, eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de polişti de frontieră vasluieni de la Vama Albiţa, arestaţi pentru dare de mită, vor fi eliberaţi în această seară. 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a decis să nu mai prelungească măsura de arestare preventivă pentru patru dintre agenţii băgaţi după gratii, iar pentru 17 poliţişti Curtea de Apel Bucureşti a respins prelungirea de arestare propusă de DNA.

În urma descinderilor de amploare de la Vama Albiţa, 38 de poliţişti de frontieră au fost băgaţi la „răcoare" până când instanţa se va pronunţa în cazul lor.

Pentru cei 21 de agenţi care au scăpat din arest s-a dispus măsura de cercetare în stare de libertate, cu interdicţia de a părasi ţară.

Paradoxal este că printre cei care vor fi eliberaţi se află poliţişti acuzaţi că ar fi comis zeci de acte de corupţie. Dintre cei eliberaţi agentul Iordan Bălțatu este acuzat de 64 de infracțiuni de luare de mită, Mirel Dănuț Cornea de 38, iar Radu Daniel Gârțu de 25.

Decizia curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie a României. Dacă recursul DNA va fi admis, cei 17 agenţi eliberaţi se vor întoarce după gratii.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite