Judeţul Vaslui=judeţul suplinitorilor: jumătate din catedrele titularizabile au rămas libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma şedinţelor de repartizare, aproape jumătate din cele 173 de catedre titularizabile din judeţul Vaslui nu au fost ocupate.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, din numărul total al posturilor titularizabile doar 90 au fost ocupate de către dascălii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare.

Motivul pentru care aceste catedre nu au fost ocupate a fost numărul prea mare de candidaţi care au reuşit s-au bătut pentru un loc.

Spre exemplu, pe cele 19 locuri pentru învăţători au fost 49 de candidaţi, iar pe cele 10 locuri de educatori s-au luptat 12 candidaţi.

La catedra de limba română au fost 10 candidaţi pe 6 locuri, în timp ce la psihopedagogie 11 dascăli au concurat pentru un singur post.

„Cele mai multe au fost repartizate în şedinţele publice de la Grupul Scolar «Stefan Procopiu» din Vaslui şi Colegiul Tehnic «Alexandru Ioan Cuza» din Bârlad, câte 31 de catedre de la fiecare. Pentru acest an, avem libere 1.152 de catedre, din care 448 sunt complete. Ca în fiecare an, însă după o altă metodologie, toate aceste posturi se vor ocupa gradual, în urma unor şedinţe publice", a declarat inspectorul de personal din cadrul ISJ Vaslui, Gheorghe Fluieraş.

Prima şedinţă va avea loc pe 16 august, când vor putea participa cei puţin peste 160 de dascăli  care au luat peste cinci la examenul de titularizare.

A crescut numărul dascălilor din Vaslui care se pot titulariza

O treime din dascălii care au participat la titularizare au făcut contestaţii

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite