Vasluiul, penultimul județ din țară în topul salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Conform unui top realizat de site-ul econtext.ro, judeţul nostru ocupă penultima poziție din România în ceea ce privește valoarea salariului mediu net, ultimul pe listă fiind Harghita.

În topul judeţelor cu cele mai mari salarii, poziţia fruntaşă o ocupă Bucureştiul, cu un salariu mediu net în luna mai de 2071 de lei, conform Institutului de Statistică, urmat de judeţul Sibiu cu un salariu mediu net de 1561 de lei, judeţul Argeş cu un salariu mediu net de 1544 de lei în luna mai, urmat de judeţul Cluj cu 1520 de lei.

La polul opus, judeţele cu cele mai mici salarii medii nete sunt Harghita, cu 979 de lei, Vaslui - 1018 lei, Suceava cu 1025 de lei şi Vrancea cu 1026 de lei.

Judeţele care au înregistrat cea mai mare diferenţă la salariile medii nete între estimările Centrului Naţional de Prognoză şi datele reale, publicate de Institutul de Statistică, sunt Sibiu cu + 164 de lei la salariul real faţă de cel estimat şi Caraş Severin cu - 230 de lei mai puţin la salariul mediu net real faţă de cel estimat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite