Judecătorii au decis: comisarul Florinel Olaru poate lucra ca polițist, deși este judecat pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate

Magistrații de la Tribunalul Galați au decis să-i ridice polițistului de frontieră vasluian atât interdicția de a nu părăsi țara, cât și interdicția de a profesa ca polițist. Olaru, care fusese pus la dispoziţia conducerii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, este acuzat de contrabandă şi aderarea la un grup infracţional de traficanți de țigări.

Chiar dacă Florinel Iulian Olaru (ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui) a scăpat de interdicții, dosarul penal în ceea ce-l privește merge mai departe.

Comisarul este acuzat că împreună cu Andriuţă Lucian şi Coşug Traian, fost inspector, respectiv agent de poliţie în cadrul IJPF Vaslui, Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi, au aderat la un grup infracțional organizat care a făcut contrabandă în stl mare peste Prut, în zona județelor Galați și Vaslui.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arată că, „beneficiind în mod direct de sprijinul acestor trei inculpaţi, în perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului infracţional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări. Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau introduse în ţară prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal ".

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 1.400.000 lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IJPF Galaţi, Poliţia Municipală Huşi şi lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şapte inculpaţi, la acest moment la sediul D.I.I.C.O.T. fiind audiate 16 persoane.

Comisarul Iulian Florinel Olaru, ofiter specialist 1, în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră era deja, spun reprezentanții IJPF Vaslui, în vizorul superiorilor săi.

Acesta, la finele anului 2010, a mai fost cercetat într-un dosar de contrabandă cu țigări, însă procurorii vasluieni au dispus în cazul sãu neînceperea urmăririi penale.

În urma deciziei date miercuri, 29 februarie, de către judecătorii gălățeni, comisarul Olaru își poate relua munca în cadrul Poliției de Frontieră și, eventual, poate pleca oricând în străinătate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite