Guvernul a făcut dintr-un oraş comună cu o simplă semnătură. La mijloc este o ilegalitate de 200.000 de lei. Vezi care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Cozma, primarul orașului Negrești, este, din nou, protagonistul unui scandal de amploare.

Edilul a primit în această primăvară o finanțare de la Guvern, bani cu care trebuia să reabiliteze stadionul din localitate. Numai că, fondurile erau alocate pentru finanţarea "Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural", deși Negreștiul este oraș.

În Hotărârea de Guvern (HG) publicată în Monitorul Oficial numărul 177 din 14 martie 2011 Negreştiul apare ca fiind comună şi nu oraş. Altfel spus, reprezentanții executivului i-au alocat colegului lor de partid suma de 188.000 de lei pentru "Modernizare bază sportivă comuna Negreşti, judeţul Vaslui". Asta înseamnă că ilegalitatea s-a făcut cu acordul Guvernului  de vreme ce hotărârea este semnată de Emil Boc, primul ministru al României, de ministrii Elena Udrea, Gheorghe Ialomiţianu şi de Traian Igaş.

Deși a trecut mai bine de jumătate de an de când a fost dată Hotărârea de Guvern nimeni nu s-a sesizat până acum cu privire la această neregulă. Primăria Negrești a primit de la guvern aproape 200.000 de lei pentru reabilitarea stadionului din oraș. Banii au fost cheltuiți aproape în totalitate, însă baza sportivă arată jalnic. Singura investiție vizibilă este un grad, care a costat, în scripte, peste un miliard de lei!

 Afaceri necurate în cel mai sărac oraș din țară

 În tot acest timp, negreștenii trăiesc la limita subzistenței, iar primăria are datorii uriașe către furnizori. Deși altele erau prioritățile, reprezentanții executivului local s-au arătat dornici să schimbe fața bazei sportive, atunci când au primit bani de la Guvern. Oamenii sunt revoltați de golăniile pe care edilul Ioan Cozma le face cu banii din buget, ami ales că nu este pentru prima dată când primarul din Negrești înregistrează cheltuieli pe bani publici care nu se regăsesc în lucrări. În ultimii ani, sume importante din bugetul local s-au scurs în conturile firmei familiei Cozma, SC Instalrep Construct SA Negrești.

SIF face anchetă la stadion

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor  (SIF) Vaslui au declanșat o anchetă la Primăria Negrești pentru a stabili condițiile în care au fost cheltuiți cei 180.000 de lei primiți de la Guvern pentru a moderniza stadionul. Cercetările polițiștilor vasluieni au fost declanșate în urma unor sesizări prin care s-a semnalat că banii ar fi fost cheltuiți doar pentru construcția unui gard împrejmuitor la terenul de fotbal. "Noi am demarat o anchetă la acel stadion din Negrești deoarece, se pare, ar fi ceva probleme privind modul cum au fost cheltuiți banii de investiții. În funcție de rezultatul anchetei, vom dispune măsurile ce se impun față de eventualele persoane vinovate", a declarat Aurel Șălaru, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Poliției Județene Vaslui.

Iată Hotărârea de Guvern semnată de premierul Emil Boc

image

............

image

Întreaga investiție de reabilitare a bazei sportive din Negrești costă 700.000 de lei, fondurile urmând să fie acordate eșalonat de către guvern, în funcție de cum se va derula lucrarea. Pe lângă procurori și polițiști, și cei de la finanțele publice au descoperit în urma unui control numeroase nereguli. Direcția Generală a Finanțelor Publice Vaslui i-a obligat pe primarul din Negrești și pe directorul economic al primăriei la plata sumei de 678.278,83, reprezentând cheltuieli bugetare angajate nelegal. Termenul de plată a fost 31 mai 2011. Cozma nu a achitat niciun leu și se judecă și acum în instanță.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite