Învățământul vasluian, pe marginea prăpastiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele dezastruoase de la cele trei examene de anul acesta, admitere, bacalaureat și titularizare, sunt subiect de îngrijorare atât pentru profesori cât și pentru inspectori. Șefii ISJ spun că principala cauză e lipsa de pregătire a candidaților.

Profesorii de gardă veche au păreri diferite și spun că sistemul de învățământ din țara noastră este „bolnav". Maximilian Opaiț, directorul Școlii nr. 11 din Bârlad, lucrează ca profesor de 35 de ani. El susține că educația are nevoie de o reformă. „Aceste rezultate sunt un semn grav al sănătății sistemului. Ele sunt cauzate de modul de selecție utilizat în prezent la admiterea în licee și universități", crede profesorul.

 „Eu am dat examenul de titularizare în 1990, când eram deja profesor de 15 ani. Faptul că la universitățile de stat nu mai există exigență face ca pregătirea multor candidați să fie îndoielnică", mai spune Opaiț

A predat anul şcolar trecut, iar acum a luat nota 1 la titularizare

 „A fost un examen greu"

 Pe de altă parte, aspiranții la un post de profesor susțin că examenul de titularizare a fost mai dificil decât s-ar fi așteptat. Violeta Jărlăianu este unul dintre candidații care au făcut contestație și speră să obțină peste 7. „Riscurile sunt destul de mari pentru că nota pe care am luat-o, 6,40,  îmi permite să lucrez ca suplinitor. Dacă voi găsi altceva mai bun pe viitor, cu siguranță voi părăsi sistemul", ne-a declarat tânăra, care a candidat pentru o catedră de limbă franceză.

Citește ce cred Reprezentanții IȘJ Vaslui în ediția tipărită de astăzi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite