Incendiu devastatator, provocat de un cutremur, la Şcoala din Tanacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de ieri, un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter a afectat clădirea căminului cultural şi Şcoala cu clasele I-XIII din localitatea Tanacu, aici unde a izbucnit şi un incendiu. Din păcate, şase copii au rămas blocaţi într-un corp al şcolii, doi dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale.

Din fericire, acesta  fost scenariul unui exerciţiu tactic organizat de conducerea inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Având în vedere complexitatea situaţiei de urgenţă preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a dispus întrunirea tuturor membrilor şi intervenţia în funcţie de atribuţiile fiecăruia în cele două raioane de distrugere.

Una dintre cele mai importante etape a exerciţiului a fost evacuarea celor 200 de copii şi a personalului didactic şi auxiliar din sălile de curs ale şcolii cu două niveluri, precum şi deblocarea, evacuarea şi acordarea primului ajutor medical elevilor surprinşi în interior. O altă etapă a exerciţiului a constituit-o intervenţia membrilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate pentru limitarea extinderii incendiului şi înlăturării efectelor negative ale acestuia.

Astfel de exerciţii de alarmare publică se desfăşoară periodic în fiecare comună a judeţului, în conformitate cu „Planul  judeţean de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă" aprobat prin ordin al prefectului. De asemenea, cadrele Inspecţiei de Prevenire execută pe timpul controalelor în toate şcolile judeţului exerciţii de evacuare a elevilor şi personalului didactic în caz de incendiu.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite