Încep lucrările de reabilitare a DJ 248 Iaşi - Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul viitor, şoferii vasluieni care fac curse regulate spre Iaşi vor putea ajunge mai repede în capitala Moldovei. Joi, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalache şi omologul său de la Iaşi, Constantin Simirad, au semnat proiectul "Reabilitatea şi Modernizarea Drumului Interjudeţean DJ 248 Iaşi - Vaslui".

"Investiţia este de o importanță majoră pentru judeţul Vaslui. Odată cu reabilitarea drumului va creşte şi interesul oamenilor de afaceri de a investi în zonă. În plus, lucrarea va crea noi locuri de muncă pentru vasluieni, ţinând cont de faptul că firma care se ocupă de derularea investiției va folosi şi forţă de muncă din comunele care sunt traversate de acest drum", a spus Vasile Mihalachi, președintele CJ Vaslui.

Aproape 23 de milioane de lei, pentru partea de drum ce traversează judeţul Vaslui

 

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, contractul pentru această lucrare fiind încheiat în data de 11 octombrie 2008. Firma constructoare intenţionează să demareze lucrările la începutul săptămânii viitoare.  Drumul are o lungime de 42 de kilometri, din care 8,58 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Vaslui. Este vorba de segmentul Rebricea – Rateş Cuza – Buhăeşti). Din valoarea totală a lucrărilor, care se ridică la 70.117.252,34,  suma de 22.760.060 lei vor fi alocaţi tronsonului care revine judeţului nostru.

“Acest proiect a fost ini’iat de c[tre mine ]n luna noiembrie 2006. La vremea respective[ eu eram preşedintele CJ Vaslui. Ideea proiectului a venit ca urmare a solicitărilor primite din partea locuitorilor din localităţile Vultureşti, Rebricea şi Scânteia, care îşi doreau un drum funcţional. Cunoscând importanţa legăturii dintre Vaslui şi Iaşi am decis să reabilităm DJ 248 Iaşi – Vaslui, mai ales că această rută asigură o legătură mai rapidă între cele două oraşe”, a declarat vicepreşedintele CJ Vaslui, Cornelui Bichineţ.

Potrivit afirmaţiilor acestuia firma constructoare va recruta pentru lucrările de reabilitare a drumului localnici din oraşul Negreşti. Astfel, se vor crea aproximativ 400 de noi locuri de muncă pentru vasluieni. Odată modernizat, DJ 248 Iaşi-Vaslui  va asigura legătura directă între Iaşi, Vaslui, Negreşti şi alte 20 de localităţi rurale. Lucrarea se va finaliza în data de 10 septembrie 2011.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite