DEZBATERE: În cât timp credeți că vor distruge rromii bârlădeni locuințele de lux primite de la Primărie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 50 de familii de rromi din blocul dezafectat G1, din Bârlad, au început să se mute în locuințele sociale ridicate de municipalitate la marginea orașului.

Condițiile puse la dispoziția familiilor nevoiașe de către Primărie depășesc cu mult așteptările rromilor. Ei spun că s-au săturat să mai locuiască printre șobolani și gunoaie și promit că vor păstra intacte apartamentele. „Nu mai rezistam aici, trebuia să ne mute pentru că suntem și noi oameni. Bineînțeles că vom păstra locuințele așa cum sunt, doar noi locuim aici", ne-a spus un rrom ce a primit repartizare la locuințele sociale din strada Alexandru Vlahuță.

image

Așa rată ghetoul bârlădean

Bârlădenii care sunt nevoiți să se împrumute la bancă sau să se treacă pe listele ANL-iștilor pentru a avea o casă cred că în câteva luni locul se va transforma într-un nou ghetou. „Nu mi se pare corect. Ar trebui să muncească și ei pentru a primi locuințe, nu să le dea primăria degeaba. Oricum, cred că în scurt timp vor scoate parchetul și îl vor vinde", ne-a spus Mihai Marinescu, un bârlădean de 32 de ani.

Cele două imobile construite de către municipalitate sunt situate pe străzile Căpitan Grigore Ignat și Alexandru Vlahuță (cartierele Munteni și Podeni). Costul lor a făcut o „gaură" la bugetul local de peste șase milioane de lei.

TU CE CREZI?

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite