12 tineri din Iaşi, Vaslui şi Botoşani au fost reţinuţi pentru deținere și vânzare de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumatori de droguri aduşi la Parchet
Consumatori de droguri aduşi la Parchet

Procurorii botoșăneni i-au audiat pe tot parcursul zilei de vineri pe tinerii săltați cu o zi înainte din campusul universitar „Tudor Vladimirescu" din Iași. Dintre cei 22 de învinuiţi, 12 au primit mandat de reţinere și vor fi duși la instanță cu propunere de arestare preventivă.

După o zi jumătate de audieri, 12 tineri din Iaşi, Vaslui şi Botoşani au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii botoşăneni. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Tinerii sunt acuzaţi de infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc.

Amintim că procurorii DIICOT Botoşani au făcut joi 15 descinderi în Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui. Alături de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCO0 au adus la Botoşani pentru audieri peste 90 de consumatori de droguri şi 22 de persoane învinuite că se ocupau cu traficul de substanţe interzise.

Curtea DIICOT Botoşani s-a umplut joi de tineri care se declarau stupefiaţi de situaţia în care se află, pe motiv că nu ştiau pentru ce au fost luaţi de la cursuri sau chiar din pat. Descinderile s-au făcut în apartamente închiriate de studenţi sau în campusurile universitare, cel mai vizat fiind cel din Iaşi.  

Drogurile erau aduse din Spania sau Italia, prin firme de curierat, şi vândute în special în complexul studenţesc „Tudor Vladimirescu" din Iași, dar şi în cluburile din Iaşi şi Botoşani. Preţurile se încadrau între 60 şi 100 de lei gramul.

Percheziţii în Vaslui şi în alte judeţe ale Moldovei! Procurorii DIICOT caută droguri

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite