IOAN ANDONE: „Porumboiu vine de la coada vacii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

G Ando i-a dat replica finanţatorului vasluian care-l jignise, fără precedent, la finalul partidei de sâmbătă. Înfrângerea lui Dinamo în faţa Vasluiului, 0-2, a declanşat un adevărat război verbal.

„Adevărul": După partidă aţi declarat că la Vaslui e „Piatra Neamţ doi", referindu-vă la prestaţia brigăzii de arbitri, iar Porumboiu a ripostat: „Andone e un tâmpit, care a coborât de pe cămilă şi căruia alţii i-au cumpărat titlurile". Cum comentaţi?

Ioan Andone: Ştim cu toţi de unde se trage Adrian Porumboiu. Domnul Porumboiu să vorbească aşa cu oamenii lui, de la fermă. El vine de la coada vacii. A spus că mi-a cumpărat Borcea titlurile? Abia aştept să vină cu dovezi. Să arate, să spună dacă ştie ceva. De când e Cristi Borcea la Dinamo, câte titluri s-au luat? Păi, de ce nu i-ar fi cumpărat şi lui Ţălnar şi lui Rednic sau toţi care au mai fost la echipă?

Ce părere aveţi acum despre Adrian Porumboiu?

Aveam respect pentru el, dar la câte am auzit de el, vai şi amar! În lumea fotbalului se vorbesc anumite lucruri... El până nu învaţă să respecte, nu o să câştige nimic, niciun campionat. E invidios pe alţii care au muncit şi au luat trofee. Păi, ce a câştigat el până acum?

Dumneavoastră aţi contestat unele faze, mai ales pe partea asistentului Octavian Şovre.

Eu am spus ce am văzut, e părerea mea. Am declarat că m-am bucurat că a fost supervizor la meci Vasile Avram, preşedintele CCA, şi observator Patriţiu Abrudan pentru că  ei sunt în măsură să analizeze arbitrajul. Am zis că am văzut trei ofsaiduri împotriva noastră, iar asistentul era bine poziţionat. Şi înaintea celui de-al doilea gol a fost un fault al lui Papp asupra lui Alexe. Porumboiu putea să declare la rândul său că vom revedea fazele la televizor, analizăm şi vedem cine are dreptate, dar a ieşit la atac. Asta înseamnă că se simte cu musca pe căciulă şi că el are probleme, nu eu.

Totuşi, evoluţia echipei a fost modestă, s-au luat două goluri din nou din faze fixe. Ce vă reproşaţi?

Prima repriză am jucat bine, a doua a fost a lor, chiar dacă noi am jucat cu vântul de partea noastră. Am luat golurile cum le-am luat... Am repetat fazele la antrenamente, dar facem în continuare greşeli. Le vom remedia. Repet, eu mi-am spus o părere, nu am pus presiune pe arbitri, nu centralul Robert Dumitru ne-a dat golurile din faze fixe.

„Vacile mele fac ceva pe titlurile lui Andone"

Robert Helbet

Imediat după finalul partidei de la Vaslui a izbucnit un scandal monstru între Adrian Porumboiu şi tehnicianul lui Dinamo. Patronul moldovenilor a declarat că toate titlurile cucerite de Andone nu valorează nimic. Ieri, Ioan Andone a parat spusele lui Porumboiu. Finanţatorul moldovenilor s-a arătat deranjat de afirmaţiile „Fălcosului" şi a replicat pe acelaşi ton: „Este o onoare pentru mine să fiu fermier. Nu e nimic ruşinos în asta, dar, decât să fii blatist, mai bine te ocupi de vaci. Să ştiţi că vacile mele sunt mai deştepte decât Andone: ele dau lapte, iar campionatele câştigate de el sunt cumpărate", l-a ironizat acesta. Apoi a continuat: „Vacile mele fac ceva pe toate titlurile lui Andone. Îmi pare rău că nu are respect pentru munca unor oameni care vor să facă ceva pentru fotbal. Andone ar trebui să aprecieze asta dar mintea lui e la coada vacii".

„A fost un fotbalist fără exterior"

Adrian Porumboiu nu l-a menajat pe „Fălcos" şi a rememorat perioada în care antrenorul era jucător, iar el conducea de la centru partidele. „Eu am foarte mulţi ani de când sunt în fotbal şi pot spune că mă pricep cât de cât la acest fenomen. Vă spun că Andone este singurul fotbalist pe care l-am arbitrat şi nu avea exterior la gheată", a încheiat finanţatorul lui FC Vaslui.

De ce sunt suspectate cele două titluri

Finanţatorul Vasluiului nu consideră că cele două titluri cucerite de Ioan Andone cu Dinamo şi cu CFR Cluj sunt câştigate doar pe teren. Patronul moldovenilor se referă la titlul cucerit de Dinamo în 2004, atunci când Cristi Borcea a fost auzit spunând: „Pe vremea aceea controlam şi vântul". Adrian Porumboiu s-a referit şi la titlul obţinut de Andone cu CFR Cluj în 2008, când ardelenii au avut meciuri uşoare contra unor echipe ca Internaţional Curtea de Argeş şi Unirea Alba Iulia, unde evoluau jucători împrumutaţi de la CFR.

Fanii vor demisia lui Ando

Suporterii dinamovişti au luat pentru prima oară atitudine împotriva lui Andone  Foto: M. Vilău

image

În timpul meciului, suporterii dinamovişti i-au transmis lui Andone să plece şi ieri au postat pe siteul www.dinamomania.ro un articol în care şi-au prezentat nemulţumirile şi i-au solicitat, din nou, să renunţe la banca tehnică.Jocul modest din ultimul timp, atât cu Universitatea Cluj, cât şi cu FC Vaslui, l-au pus pe Andone într-o situaţie delicată. Preşedintele Nicolae Badea l-a atacat subtil după meciuri, limitându-se să declare că „am avut o evoluţie slabă, trebuie să acceptăm rezultatul, prea multe nu sunt de spus".

În schimb, suporterii i-au cerut în timpul meciului de la Vaslui să părăsească echipa şi ieri au postat un articol pe un site al fanilor în care îi cereau demisia de onoare: „Pentru trecutul dinamovist dă-ţi demisia de onoare dl. Andone, ar fi păcat să auzi galeria să ţi-o ceara şi la stadion în direct, la următoarele meciuri. La revedere dl. Andone şi-ţi mulţumim pentru amintirile în tricoul lui Dinamo. Rămâi un câine de-al nostru şi te vom aprecia  prin ultimul gest de demnitate: DEMISIA". Andone înclină însă să continue şi din vară la Dinamo dacă roş-albii vor ocupa un loc de Liga Europa, indiferent că e o poziţie favorabilă în Liga I sau câştigarea Cupei României.

Ar rămâne dacă prinde Europa

„Trebuie să regândim obiectivul şi să tragem pentru a prinde un loc de Liga Europa. Cred că o să rămân la Dinamo în funcţie de locul în clasament şi de proiectul domnului Badea. Eu mai am un an contract şi opţiune pentru încă un sezon, dar ar fi un eşec să nu ne calificăm în Liga Europa", a explicat Ando.

Piţurcă, Badea, Contra...

Andone ar putea încheia totuşi socotelile cu Dinamo în vară, iar acţionarii au soluţii pentru postul de antrenor. Pe listă sunt nume ca Victor Piţurcă, Cosmin Contra sau Ionuţ Badea, însă nici varianta Cristiano Bergodi nu e lăsată deoparte. Cu primul au existat deja contacte, dar fostul selecţioner refuză să dea deocamdată un răspuns până nu rezolvă litigiul cu patronul oltenilor, Adrian Mititelu, având de redobândit şapte milioane de euro.

Ce-i reproşează suporterii

- „Faci schimbări aiurea, nu joci cu Bakaj, care ştie cu mingea, dar insişti cu melcul de Munteanu".
- „Singura schemă este schimbarea jucătorilor de bandă, iar jucătorii noştri dau dovadă de lehamite şi renunţă la luptă în ultimele 20 de minute".
- „Se face întinerirea, dar joacă în continuare cu Pătraşcu, C. Munteanu, Bordeanu şi alţii, ignorând complet puştii talenţi doar că n-au semnat cu fraţii Becali".
- „Din păcate, Andone acum serveşte interese private, şi nu pe cele ale lui Dinamo. Andone sabotează viitorul lui Dinamo".

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite