INTERVIU Lucian Sânmărtean: „Sper ca în acest sezon să aducem titlul la Vaslui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul crede că FC Vaslui poate să-şi depăşească rezultatele în fiecare an. După locul 3 obţinut acum doi ani şi locul 2 luat sezonul trecut, Sânmărtean doreşte ca echipa să ia titlul şi să se califice în grupele Europa League. 

„ADS“: Vasluiul a avut un start mai slab de campionat. Ce s-a întâmplat?
Lucian Sânmărtean: Nu ştiu ce se întâmplă de începem aşa slăbuţ. Aşa s-a întâmplat şi sezonul trecut când a trebuit să revenim după un start foarte slab cu Lopez Caro. Meciul cu Concordia va trebui să-l tratăm altfel.


Liga Campionilor este interzisă la Vaslui. A fost Twente o nucă prea tare?
A fost un adversar foarte bun, care ne-a dominat per ansamblu deşi am avut şi noi momentele nostre foarte bune de joc şi se vede că nu avem încă experienţă internaţională foarte mare.

Ce spui de Sparta Praga ca adversar în play-off-ul Europa League?
Îmi doresc orice adversar pe care putem să îl batem. Cehii au o echipă robustă, cu jucători foarte buni. Şansele sunt împărţite, dar noi trebuie să abordăm meciul cu încredere, să gândim pozitiv şi sper să înscriem. Domnul Porumboiu bagă o groază de bani şi nu avem voie să greşim.

Vasluiul în ultimii ani a terminat campionatul pe 3, sezonul trecut pe 2. Urmează titlul?
Aţi observat că de când a venit în Liga 1, Vasluiul s-a clasat de la an la an pe o poziţie superioară. Sper ca în acest sezon să aducem titlul la Vaslui. Dacă acesta este să fie destinul Vasluiului, atunci să începem ezitant şi să terminăm în forţă.

Au apărut unele informaţii potrivit cărora jucătorii nu-l mai vor pe Hizo la echipă...
Am văzut şi eu aceste informaţii însă sunt total false. Atunci când se începe prost,  antrenorul cade primul. Din ce văd eu în vestiar, relaţia dintre jucători şi antrenor este destul de strânsă. De când a venit la echipă domnul Hizo am pierdut doar două meciuri şi ne-a dus unde n-a visat Vasluiul niciodată.

Tu cum te înţelegi cu antrenorul echipei?
Am o relaţie excelentă cu Viorel Hizo. Cu el m-am autodepăşit, dar am avut şi nişte discuţii contradictorii din care a ieşit ceva bun. Am avut mulţi antrenori buni în carieră, însă domnul Hizo este singurul care m-a înţeles că sunt un tip dificil.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite