INEDIT: Bârlădeanul care doarme înconjurat de cutii de bere (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanuel Cerbu (32 de ani) şi-a dezvoltat, de-a lungul anilor, o pasiune mai puţin obişnuită. El colecţionează cutii de bere. În cei 20 de ani de când şi-a început colecţia, el a strâns peste 400 de doze de bere, multe dintre ele fiind din străinătate.

Ironia face că bârlădeanul nici măcar nu se dă în vânt după bere. Îi place la nebunie însă să colecţioneze doze, cartonaşe-suport sau etichete de la diferite firme care vând această băutură. Dacă ar fi strâns toate cutiile care i-au trecut prin mână, ar fi umplut o cameră întreagă. A colecţionat însă numai câte un exemplar de la fiecare marcă. Din cunoştinţele sale, nu ar fi nicio firmă de bere din ţară care să nu aibă „reprezentant" în camera sa, dar are sute de doze şi de la diferite mărci de bere sau de suc din alte ţări.

image

Click pe imagini pentru a vedea mai multe imagini din colectia lui Emanuel Cerbu

Emanuel Cerbu îşi păstrează colecţia chiar în camera în care locuieşte. Spune că i-ar fi greu să se despartă de ea.

 A corespondat cu colecţionari din alte ţări

De cele mai multe ori cumpăram berile doar pentru doze, nu pentru consum. Totul a început înainte de revoluţie. Eram copil şi am început dintr-o joacă, dar cu timpul mi-a plăcut din ce în ce mai mult şi iată că şi acum fac acest lucru. Ştiu că e o pasiune mai puţin obişnuită, însă consider că fiecare trebuie să facă ceea ce îi place", ne-a spus Emanuel Cerbu.

El ne-a mai mărturisit că are în colecţia sa şi câteva sute de cutii din străinătate pe care le-a primit de la diferiţi prieteni din alte ţări. „Toţi ştiau de colecţia mea şi de câte ori veneu în ţară îmi aduceau câte o cutie. Printre altele, am doze din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania sau Republica Moldova", ne-a mai spus Emanuel.

În urmă cu zece ani a început să corespondeze cu un alt colecţionar din Ungaria cu care facea schimburi.

Fiecare cutie reprezintă o amintire  

„Eu îi trimiteam etichete iar ea îmi trimitea cutii de bere. Am luat legătura cu ea dintr-o revistă pentru colecţionari şi am început să ne trimitem scrisori", îşi aduce amine Emanuel.

Pentru el, fiecare piesă în parte are o poveste aparte. „Fiecare cutie are istoria ei, pentru că îmi aduce aminte de o anumită perioadă sau de un anumit loc din trecutul meu", mai spune bârlădeanul.

Din cauza numărului foarte mare de doze pe care le are în colecţia, a lipit pe fiecare piesă câte un abţibild pe care a scris anul în care a apărut. El spune că nu mai cunoaşte alţi colecţionari în Bârlad care să aibă aceeaşi pasiune ca a lui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite