Huşenii, în frunte cu primarul Ioan Ciupilan, au fost ţepuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși
Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși

Firma care a câştigat licitaţia pentru asfaltarea municipiului Huşi nu s-a mai prezentat la semnarea contractului, deşi acest act ar fi trebuit să se consume în urmă cu două zile.

Huşenii trebui să mai aştepte câteva luni dacă vor şosele fără gropi în oraş, deoarece firma botoşăneană,  SC Tehnic Asist SRL, nu a binevoit să vină să semneze actele contractului cu Primăria.

„Am întrebat şi la Consiliul Judeţean şi în alte judeţe, am solicitat lămuriri şi la centru, dar nimeni nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie. Nu ştiu ce se întâmplă. Juriştii primăriei se vor ocupa de această problemă. Trebuie să facem ce spune legea", a declarat, Ciupilan. După ce firma botoşăneană s-a cărat de la Huşi fără nicio explicaţie, autorităţile de aici au decis anularea licitaţiei şi organizarea alteia noi.

S-a ajuns la instanţă

Tehnic Asist SRL a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei organizate de Primăria Huşi, cu toate că iniţial a fost respinsă pentru că nu a întrunit condiţiile tehnice. Comisia de licitaţie a Primăriei Huşi este cea care a respins, la început, firma botoşăneană pe motiv că nu întruneşte condiţiile. Ulterior, a revenit asupra deciziei şi a dat un verdict favorabil unei societăţi care a venit cu o ofertă pentru bitum, de exemplu, de zero lei. Acesta este motivul pentru care firma huşeană SC Viacons Rutier SRL, care a participat şi ea la licitaţie, a dat în judecată Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor.

Lucrările de modernizare ale oraşului Huşi, care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri şi au o valoare de peste 400 de miliarde de lei vechi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite