Hoţi de meserie, arestaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Săptămâna trecută, oamenii legii au identificat patru bărbaţi care au comis mai multe furturi pe raza judeţului.

Unul dintre aceştia este Dănuţ C. (49 ani), din comuna Rebricea, cercetat în mai multe dosare de tâlhărie, furt, violare de domiciliu şi tentativă de furt. Potrivit anchetatorilor, în septembrie, bărbatul a furat din curtea locuinţei unui vecin unelte agricole, iar în urmă cu o lună, profitând de neatenţia unei femei, a sustras din locuinţa acesteia din localitatea Bolaţi, un telefon mobil, o butelie pentru aragaz şi alte bunuri. „Acesta cunoştea locuinţa deoarece mai ajuta proprietara de diverse treburi gospodăreşti. Mai mult, din cercetări a rezultat faptul că, în aceeaşi lună, Dănuţ C.a ameninţat femeia cu un cuţit şi i-a sustras o pereche de cercei din aur", a spus Mihela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Tot luna trecută, Dănuţ C. A furat vin din beciul unui vecin, iar în urmă cu câteva zile a spart geamul de la uşa de acces de la un magazin cu intenţia de a sustrage bunuri. Declanşarea sistemului de alarmă l-a determinat pe bărbat să fugă.

Cristinel M. şi Liviu H., ambii din localitatea vasluiană Târzii au ajuns şi ei în arestul poliţiei după ce au spart mai multe locuiţe. „Au fost sustrase o drujbă, un flex, un compresor, o pompă de apă, plasă de sârmă şi aparatură electrică, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000 lei. La percheziţiile efectuate de poliţişti pe raza comunei Olteneşti au fost găsite mai multe bunuri care fuseseră sustrase, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 90%", a precizat Ştraub, subliniind că Liviu H. este recidivist, el fiind eliberat din penitenciar în urmă cu jumătate de ani.

Bârlădeanul Liviu C., în vârstă de 37 ani, va petrece şi el sărbătorile în arest, după ce poliţiştii au stabilit că el este autorul a trei furturi de la o staţie de pompare de pe raza municipiului Bârlad. „Bărbatul a sustras în luna o pompă de apă, material lemnos şi plasă din fier, prejudiciul cauzat prin comiterea furturilor fiind de aproximativ 2.000 lei. Împotriva lui Liviu C. a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, ulterior fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pe o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta fiind condus în arestul inspectoratului", a încheiat Ştraub.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite