Grup infracţional cu rădăcini în Poliţie, destructurat de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare
Procurorii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T)- Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în această dimineaţă, pe raza judeţelor Vaslui şi Galaţi.

Procurorii au avut în vedre destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, cetăţeni români şi moldoveni,  specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Aceştia i-au reţinut pe Mihov Petru, împreună cu alte persoane, despre care aveau informaţii că ar constitui un grup infracţional organizat. La acest grup au aderat şi comisarul Olaru Florinel Iulian, ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, Andriuţă Lucian şi Coşug Traian, fost inspector, respectiv agent de poliţie în cadrul IJPF Vaslui, Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arată că, „beneficiind în mod direct de sprijinul acestor trei inculpaţi, în perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului infracţional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări.  Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau introduse în ţară prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal, pe raza judeţului Vaslui".

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 1.400.000 lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IJPF Galaţi, Poliţia Municipală Huşi şi lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şapte inculpaţi, la acest moment  la sediul D.I.I.C.O.T. fiind audiate 16 persoane.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite