Gravidă blocată în nămeţi, salvată de militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie aflată în chinurile naşterii, în vârstă de 37 ani, din localitatea vasluiană Bogeşti, a fost la un pas de moarte, ieri, din cauza unui drum judeţean blocat de viscol. Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a apelat la sprijinul Armatei pentru a o salva pe gravidă, fiind nevoie 15 soldaţi de la o unitate militară din Bârlad şi un transportor amfibiu blindat (TAB).

Gravida a trecut prin momente groaznice din cauza nămeţilor care au făcut ca drumul până la spital să devină impracticabil. Femeia a pornit spre spital în microbuzul şcolar din comună pentru a mai scurta din distanţa până la ambulanţă. Din păcate, nu a mers prea mult cu acest mijloc de transport, fiind preluată de o Dacie Logan.

Între timp, echipajul medical al ambulanţei a anunţat că maşina salvării s-a împotmolit şi ea, motiv pentru care s-a cerut ajutorul armatei.

„În tot acest timp cât a fost transportată cu autoturismul, gravida a leşinat de mai multe ori, fiindu-i pusă viaţa în pericol. S-a ţinut însă în permanenţă legătura cu persoana care o însoţea în maşină, spunându-i-se ce manevre trebuia să fie făcute. După mai bine de cinci kilometri parcurşi în acel autoturism, s-a făcut transferul gravidei la un blocaj apărut pe şosea acolo unde am aşteptat-o cu acel blindat al Armatei şi cu maşina de ambulanţă. Asta nu înainte ca femeia să fie dusă pe braţe, pe o distanţă de zeci de metri, de către soldaţii care ne-au însoţit la intervenţie", a declarat, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

În tot acest timp, gravid a leşinat în mai multe rânduri, însă a avut noroc că a fost preluată la timp de medici care au transportat-o la Spitalul Municipal din Bârlad unde a născut, după doar câteva minute de la internare, un copil perfect sănătos.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite