Gazele de şist, motiv de dezbatere pentru bârlădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii cred că extracţia gazelor de şist va afecta pânza freatică
Oamenii cred că extracţia gazelor de şist va afecta pânza freatică

Locuitorii municipiului Bârlad sunt aşteptaţi mâine, cu începere de la ora 11:00, la Pavilionul Muzeal „Marcel Guguianu", la o dezbatere pe tema extracţiei gazelor de şist.

Intitulată „Gazele de şist-tehnologii de exploatare", întâlnirea a adus în mijlocul necunoscătorilor acestui fenomen, specialişti de la diferite universităţi din ţară care vor încerca să explice cât sunt de nocive extracţiile de gaze de şist.

La evenioment vor participa Doctorul Vlad Codrea, de la Facultatea de Biologie-Geologie din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai" din Cluj, profesorul universtitar Mihai Remus Saramet şi profesorul Victor Sabliovschi, de la facultatea de  Geografie-Geologie din cadrul Universităţii „A.I.Cuza" din Iaşi. Acestora li se va adăuga şi jurtistul şi geologul Georgeta Elisabeta Ionescu, din cadrul Institutului Verde din Bucureşti.

Totodată, reprezentanţii societăţii civile din oraşul rulmenţilor anunţă că pe data de 22 martie, în faţa Primăriei din oraş, va avea loc un nou miting, în timpul căruia se vor proiecta pe un ecran mare câteva filmuleţe menite să arate ce distrugeri poate provoca extracţia gazelor prin fracţionarea hidraulică.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite