Gabriel Craus, ucis de anestezic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Bârladului a murit înainte de operaţie, la Iaşi. Medicii ieşeni spun că ştiau de riscurile la care era supus Gabriel Craus pentru o intervenţie chirurgicală la umăr.

Gabriel Craus a fost programat la operaţie luni dimineaţă, la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, după ce, în prealabil, fusese diagnosticat cu probleme cardiace de către medicii din Bucureşti şi Iaşi. El a murit după ce inima sa nu a făcut faţă anestezicului administrat de doctori înainte de o operaţie la umăr.

Medicii spitalului ieşean în care Craus era internat susţin însă că atât bârlădeanul, cât şi familia acestuia ştiau că există riscuri mari din cauza problemelor cardiace cu care profesorul fusese diagnosticat. „Pacientul avea mai multe diagnosticuri cardiace şi prezenta risc anestezic mare. A făcut stop cardio-respirator. Anterior operaţiei, s-au făcut numeroase analize din care a rezultat că anestezia prezintă un risc pentru pacient. Acesta a semnat consimţământul privind operaţia“, ne-a spus Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Gabriel Craus a decedat luni dimineaţă, în jurul orei 7.30. Bârlădeanul a fost primar al oraşului între anii 1996 şi 2000. De asemenea, în cariera sa a mai ocupat funcţiile de inspector de specialitate şi de director adjunct al Colegiului Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite