VASLUI: Furia Prutului, potolită de locuitorii din Fălciu cu 2.000 de saci de nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din comuna vasluiană au intrat astăzi în alertă, întrucât era anunțată o viitură puternică care ar fi putut inunda mai multe case

Până acum, apa s-a infiltrat în cinci locuințe din comuna Fălciu. Autoritățile spun că nivelul Prutului este stabil, însă dacă va mai ploua sau se va intensifica vântul situația ar putea degenera.

„Locuitorii a două case din Bogdănești, două din Rânzești și una din Fălciu sunt pregătiți ca în caz de inundații să se mute la rude sau la prieteni. Sperăm să avem parte de condiții meteorologice care să împiedice deversarea Prutului", ne-a spus Nicu Vîrlan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

Autoritățile din Fălciu spun că au folosit 2.000 de saci de nisip pentru a păstra puhoaiele departe de gospodăriile oamenilor. „Acum situația este sub control, însă totul depinde de vreme. Dacă va mai ploua sau se va intenisfica vântul am putea avea probleme", ne-a spus Marian Guzgan, viceprimarul comunei Fălciu.

Risc de inundații există și în comuna Stănilești, acolo unde 30 de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui înalță un dig pentru a menține apele Prutului departe de case.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite