Frigul îi alungă pe actorii bârlădeni de pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii bârlădeni au fost nevoiţi să renunţe ieri la repetiţia generală pentru piesa „Mătrăguna" din cauza frigului din sala de spectacole. Reprezentanţii Casei de Cultură din Bârlad, locul unde artiştii îşi desfăşurau activitatea, spun că  nu au fonduri destule pentru a asigura încălzirea imobilului.

După ce actorii bârlădeni au fost nevoiţi ieri dimineaţă să-şi amâne repetiţia din cauza frigului din sala de spectacole a Casei de Cultură, conducerea teatrului a anunţat că premiera de sâmbătă se va amâna. Bârlădenii erau aşteptaţi să vizioneze piesa „Mătrăguna", jucată în premieră la Bârlad.

„Soluţia amânării s-a ales din respect pentru publicul spectator, deoarece frigul din sala de spectacol face imposibilă desfăşurarea în condiţii normale a premierei, dar şi a repetiţiilor", ne-a spus Marcel Anghel, directorul Teatrului „Victor Ion Popa" din Bârlad.

Casa de Cultură nu are destui bani de căldură

Actorii bârlădeni sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în altă locaţie, după ce sediul teatrului a intrat în renovare la începutul anului trecut. De atunci, artiştii au repetat şi jucat la Casa Armatei şi Casa de Cultură a Sindicatelor. În ultima dintre locaţii, actorii îşi desfăşoară activitatea în această perioadă. Reprezentanţii acestei instituţii spun că au dificultăţi mari în a plăti factura la căldură şi de aceea sunt nevoiţi să dea drumul numai două ore pe zi la centrala termică. „Şi cu acest program plătim în jur de 50-60 de milioane de lei vechi pe lună. Pentru a se asigura o temperatură normală, centrala ar trebui lăsată deschisă măcar 24 de ore înaintea unui spectacol sau a unei repetiţii. Lucru care ne-ar costa foarte mult şi nu ne permitem", ne-a spus Virgil Giuşcă, directorul Casei de Cultură din Bârlad.

 Chiria este de 300 de lei pe spectacol

„Am avut sprijinul total al conducerii Casei de Cultură, însă înţelegem că bugetul auster al instituţiei nu permite încălzirea sălii de spectacol", a mai spus Marcel Anghel.

Cele două instituţii au ajuns la o înţelegere încă de anul trecut în ceea ce priveşte chiria pe care teatrul bârlădean trebuie să o plătească. Pentru fiecare spectacol chiria este de 300 de lei, iar pentru o repetiţie, 150 de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite